Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wenche har massor av vrår

Vilken vrå som Wenche Engström trivs bäst i beror på vilken tid det är och vilken stämning hon befinner sig. Men oftast är det fåtöljen i vardagsrummet med en jättehög med magasin och böcker intill sig.

Annons
Ännu en vrå. Orangeriet i herrgårdsparken är en annan vrå som Wenche börjar längta till när våren är i antågande och hon äntligen kan börja så frön.

Wenche, som ursprungligen kommer från Tromsö i Norge, är sedan 1994 vd och ägare av Färna herrgård och spa och sedan 2004 även för Karmansbo herrgård.

– Men jag brukar kalla mig DA, diversearbetare, jag gillar att vara kreativ och tillverka saker som man använder, säger Wenche och ler.

Inte minst ansvarar hon bland annat för inredningen i herrgårdarnas alla hotellrum. I det arbetet ingår också att hon syr både gardiner och kuddar till rummen.

– Inredningen i ett hotellrum håller i ungefär tio år sedan får man göra om dem och här förväntar sig gästerna att rummen ska ha en viss stil, säger Wenche.

Inte bara för sitt arbetes skull, utan även för sitt nöjes, prenumererar hon för närvarande på fem svenska inredningsmagasin, ett norskt och flera trädgårdstidningar. Matböcker gillar hon också att läsa.

När hon sitter i sin vrå omgiven av travarna med magasin och fackböcker har hon alltid en mugg kaffe inom räckhåll.

– Det ska vara en god kopp starkt kaffe och råkar jag ha grädde i kylskåpet har jag i det också och så lite kanel. En bit mörk choklad till är inte dumt det heller.

Kaffet som Wenche njuter i myshörnan dricker hon alltid i samma mugg, med motiv från 1950-talet av kända byggnader i Oslo.

– I jobbet är min vrå lilla salongen i herrgårdsbyggnaden, där brukar vi ha våra möten. Men när våren kommer, då längtar jag ut till orangeriet för att börja så och odla. Orangeriet är lite av en frizon för mig.

Ännu en av Wenches vrår alltså.

Wenches vrå hemma. ”Lördagar och söndagar när jag inte har något jobb, då hittar man mig här. Det har hänt att jag slumrat till i fåtöljen”. 1700-talsskåpet på väggen är en morgongåva från maken Gerald Engström. Foto: Anders Forngren
Hör till. Kaffemuggen med 50-tals motiv, med teckningar av kända Oslo-byggnader, fylld med starkt kaffe ska också finnas med i Wenches vrå. Foto: Anders Forngren
Lektyr hör också till. Travar med magasin om inredning och trädgård finns på halv armlängds avstånd från fåtöljen.
Mer läsning. Böcker och magasin om inredning, mat och trädgårdar är favoritlektyren i myshörnan.
Wenches vrå hemma. ”Lördagar och söndagar när jag inte har något jobb hittar man mig här. Det har hänt att jag slumrat till i fåtöljen”. 1700-tals skåpet på väggen är en morgongåva från maken Gerald Engström.
Annons