Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bostäder ska säljas på 20 olika språk – mäklare börjar med språkstöd

Fastighetsbyrån i Västerås börjar med språkstöd för sina kunder på de 20 vanligaste språken i Sverige.

Mäklarfirman har i text och film tagit fram information om hur den svenska bostadsmarknaden fungerar på de 20 vanligaste språken i Sverige.

I Fastighetsbyråns språkstöd ingår också att firman redovisar varje mäklares språkkunskaper på hemsidan, ger möjlighet att ställa frågor på kundens språk och tolkhjälp i samband med kritiska moment i bostadsaffären.

– Vi har många kunder i Västerås som har ett annat modersmål än svenska. Exempelvis får min kollega användning av sin kurdiska i ungefär var tionde affär. Det skapar en trygghet hos både köpare och säljare om man kan förklara vissa delar av bostadsaffären på språket de kan bäst, säger Johanna Rofors, på Fastighetsbyrån i Västerås i ett pressmeddelande.

För prenumeranter och pluskunder [+]: Tove ger gamla möbler nytt liv – så kan du själv fräscha upp dina loppisfynd

Cirka en tredjedel av de 3 000 samtal som varje år kommer in till mäklarens kundombudsman rör försäljningar som komplicerats av språkförbistringar skriver Fastighetsbyrån Västerås i pressmeddelandet.

I en enkät som företaget gjort framkom att åtta av tio kontor över landet har kundgrupper som talar andra språk än svenska.

För prenumeranter och pluskunder [+]: Lägenheter med takterrass ska byggas vid Kokpunkten: "Är som en Hollywoodröm"