Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya avsnitt av "Unika rum"

Udda platser och kreativa lösningar att bli inspirerad av!

Ernst om sin första lägenhet: "Gasspisen var jag livrädd för"

Artikel 1 av 1
Min första lägenhet
Visa alla artiklar

Gasspisen skrämde men lyckan över en lägenhet ihop med kärleken var stor. Och Örebro var lika imponerande som New York. Ernst Kirchsteiger minns hur det var att flytta hemifrån.

Annons

Ernst Kirchsteiger.

Ernst Kirchsteiger, tv-profil, formgivare, mat- och vinkännare, Örebro:

" Jag var 17 år och flyttade till Örebro från Degerfors. För mig var det som att flytta till New York. Jag gick storögt omkring och tittade på alla höga hus och det var som att jag levde i epicentrum av livet.

Mina kompisar i Degerfors sa: Gör't inte – alla i Örebro har gabardinbyxor. I Degerfors var det jeans som gällde. Men jag vågade.

Jag flyttade till Norr i Örebro, till en liten etta på tallbacksvägen tillsammans med min nuvarande fru. Det är 41 år sedan nu. Vi hade inte råd med så mycket möbler. Jag sov på en madrass på golvet och Ulla fick ta sängen. Ganska snart började jag renovera och måla om möbler.

Det fanns inte så bra textilier att köpa tyckte jag, så jag gjorde gardiner av snusnäsdukar.

Gasspisen var jag livrädd för. Det förstod man ju att den kan man dö av, så den kollade jag hela tiden.

Vi hade zebrafinkar som levde rövare hela tiden och jag tror att vi hade akvariefiskar också. Det fick plats ganska mycket i den där lilla lägenheten – den var kanske 35 kvadratmeter och låg i skuggan av Svampen.

Annars minns jag mest lyckan – nu skulle Ulla och jag få dela våra liv. Jag tyckte att Norr var den mest perfekta platsen och bestämde att jag aldrig skulle flytta därifrån. Och nu bor vi ju faktiskt också norrut, fast utanför stan."

Alla artiklar i
Min första lägenhet
Annons

Nya avsnitt av "Hemma hos"

Inspireras av planlösningar, inredning och färgval!