Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hästens i kungligt samarbete – prins Carl Philip designar om blårutiga mönstret

Hästens sängar förknippas oftast med blå rutor. Men nu finns två nya versioner av mönstret. Efter flera års hemlighetsmakeri står det klart att designduon Bernadotte & Kylberg har gjort ett unikt samarbete med sängjätten.

Annons

Nu får Hästens sängar nya mönster. Det är designduon Bernadotte & Kylberg som har gjort ett samarbete med sängjätten.

Sedan 1978 har det blårutiga mönstret på Hästens sängar sett likadant ut, men nu har mönstret omtolkats.

På måndagskvällen, under en möbelmässa i Milano, avslöjades att designduon Bernadotte & Kylberg bestående av Oscar Kylberg och prins Carl Philip Bernadotte gör ett unikt samarbete med Hästens. Det var Elle Decorations först med att berätta.

Designduon har arbetat med Hästens i hemlighet under två år och tagit fram två nya mönster: Appaloosa och Marwari. Namnen kommer från hästraserna med samma namn, Appaloosa med sin oregelbundet fläckiga päls och Marwari med sin mustiga bruna päls.

Läs också: Prins Carl-Philip i Köping för hemligt möte

Läs också: Prinsen har träffat Hästens flera gånger

– Som svensk får man snabbt en relation till Hästens och företagets tydliga formspråk. Hästens är en ikon för premiumprodukter, sa Oscar Kylberg vid pressvisningen.

Carl Philip Bernadotte instämde:

– Många har en bra relation till Hästen och blårutan. Det har varit otroligt spännande – och svårt – att ge blårutan en ny tolkning.

Designduon prins Carl Philip Bernadotte och Oscar Kylberg har samarbetat med flera företag tidigare, bland annat Åhléns, Stelton och Gustavsbergs.

Mer läsning

Annons