Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stadsmissionen säljer "trea" innanför Cityringen för 270 kronor – ska hjälpa hemlösa

Stadsmissionen och mäklarfirman Widerlöv & Co säljer centralt belägna "bostäder" innanför Cityringen för 270 kronor styck.

Annons

Ett vardagsrum med fritt läge och öppna ytor, ett sovrum som ger bitvis skydd mot regn och blåst och ett badrum med gulsmutsiga väggar och flera fungerande lampor i tak. (Bilder från bostadsprospektet gällande Sturegatan 22)

Att kunna köpa eller sälja en egen bostad är långt ifrån en självklarhet för alla. uppemot 1000 människor i Västerås lever i någon form av hemlöshet. Av dem saknar cirka 100 personer helt och hållet någonstans att sova under årets kallaste nätter.

Stadsmissionen i Västerås och Uppsala har därför, i samarbete med mäklarfirman Widerlöv & Co, tagit fram ett par udda bostadsannonser för att sätta ljuset på den verklighet som många hemlösa lever i.

Att köpa en av de fiktiva bostäderna på Sturetagan 22, innanför Cityringen, kostar 270 kronor och pengarna går oavkortat till Stadsmissionen. Istället för en ny hemadress och egen nyckel får man en objektsbeskrivning av sin nya trerummare som man kan behålla själv eller ge bort i julklapp.

– Stadsmissionen i Västerås och Uppsala arbetar med att bekämpa utanförskap, fattigdom och psykisk ohälsa. Med detta kommer ofta hemlöshet och missbruksproblematik och tyvärr finns det alltför ofta barn i nära relation till den utsatta människan. Med hjälp av det här projektet hoppas vi kunna bidra till att Stadsmissionen kan komma närmare sitt viktiga delmål - att kunna öppna deras dörrar även de två resterande dagarna i veckan. Vintern tar nämligen inte helg, säger Tomas Widerlöv, vd på Widerlöv & Co.

Mer läsning

Annons