Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stigande bostadspriser i Västmanland

Under mars genomfördes osedvanligt få affärer på bostadsmarknaden. De tre senaste månaderna har priset på bostadsrätter ökat med 5 procent i Västmanland. Priserna på villor har under samma period ökat med 3,7 procent, det visar statistik från Svensk Mäklarstatistik som Länsförsäkringar Fastighetsförmedling sammanställt.

Annons

"Vi har gått tillbaka i statistiken och jämfört årets första kvartal med första kvartalet 2017, och kan konstatera att det hittills sålts fler bostäder i Sverige än samma period förra året. En del uttalar sig i media om att det skärpta amorteringskravet lett till färre sålda objekt, men det är alltför tidigt att dra den slutsatsen", säger Marcus Svanberg, vd för Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

Tittar man på årsbasis har priserna på bostadsrätter i Västmanland sjunkit med 2,4 procent. Villapriserna har gått i motsatt riktning och ökat med 7,2 procent.

När det gäller bosstadsrättpriserna på riksnivå visar de på en liten nedgång på 0,9 procent under de 3 senaste månaderna.

Stockholm har haft störst nedgång när det gäller villapriser. Här har priserna sjunkit med 6,5 procent under det senaste året.

Mer läsning

Annons