Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stigande bostadspriser i Västmanland

Under mars genomfördes osedvanligt få affärer på bostadsmarknaden. De tre senaste månaderna har priset på bostadsrätter ökat med 5 procent i Västmanland. Priserna på villor har under samma period ökat med 3,7 procent, det visar statistik från Svensk Mäklarstatistik som Länsförsäkringar Fastighetsförmedling sammanställt.

Annons

"Vi har gått tillbaka i statistiken och jämfört årets första kvartal med första kvartalet 2017, och kan konstatera att det hittills sålts fler bostäder i Sverige än samma period förra året. En del uttalar sig i media om att det skärpta amorteringskravet lett till färre sålda objekt, men det är alltför tidigt att dra den slutsatsen", säger Marcus Svanberg, vd för Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

Tittar man på årsbasis har priserna på bostadsrätter i Västmanland sjunkit med 2,4 procent. Villapriserna har gått i motsatt riktning och ökat med 7,2 procent.

När det gäller bosstadsrättpriserna på riksnivå visar de på en liten nedgång på 0,9 procent under de 3 senaste månaderna.

Stockholm har haft störst nedgång när det gäller villapriser. Här har priserna sjunkit med 6,5 procent under det senaste året.

Annons

Nykomlingarna Norrby SK satsar offensivt: ”Ska jävlas med topplagen”

Annons

Arboga Södra har lagt nedflyttningen bakom sig – föryngrar truppen: ”Plockar upp juniorer”

Annons

Inbrottsförsök i lantligt belägen villa

Ett fönster krossades på en villa i Sevallatrakten natten till annandag påsk, men enligt polisen finns inget som tyder på att någon lyckats ta sig in.

Annons

Anmäl text- och faktafel

Det var 01.12 natten mellan söndagen och måndagen som polisen larmades till villan i Persbo Hagalund, norr om Sevalla.

Där hade ett inbrottslarm gått igång sedan någon eller några krossat en fönsterruta på fastigheten. När polisen anlände till adressen kunde man inte se några tecken på att någon lyckats ta sig in i huset.

En hundpatrull skickades ut i för att leta efter spår från inbrottstjuvarna eller tjuven men utan resultat. Huset har spärrats av och polisen har skrivit en anmälan om stöld genom inbrott.

Annons

Linda tvingades betala sin magoperation själv – berättar om sin kamp för att få hjälp

Artikel 10 av 10
Nekas operation efter att magmuskler delat sig
Visa alla artiklar

Västeråsaren Linda, som startade Diastasupproret för att uppmärksamma problemet med förstörda gravidmagar, kommer att berätta om sin kamp för att få hjälp på en temadag i Stockholm. För Linda slutade det med att hon bestämde sig för att betala operationen själv.

Annons

Anmäl text- och faktafel

Västeråsaren Lindas mage förstördes efter att hon väntat barn och hon har under flera år tvingats leva med ständig ryggvärk, magknip och stora svårigheter att klara vardagen och leva ett normalt liv. VLT har tidigare berättat om hennes kamp för att få hjälp av den Västmanländska vården och att hon har nekats, trots att andra läkare har bedömt att hon behöver en operation. Till sist bestämde hon sig för att betala operationen själv, en kostnad på 77 000 kronor.

Under förra året startade Linda Diastasupproret för att uppmärksamma problemet med delade magmuskler efter graviditet. Tanken är att det också ska vara en plattform för att skapa opinion och påverka beslutsfattare.

Den 25 april kommer Linda att delta i arrangemanget ”Mamatummy Day” i Stockholm där hon ska berätta om sina turer genom vården och beslutet att boka en privat operation för att slippa den ständiga smärtan.

”Mamatummy Day” är instiftad av naprapaten Katarina Woxnerud för att uppmärksamma de besvär som kvinnor kan drabbas av efter att ha väntat barn, bland annat rektusdiastas.

Diastasupproret jobbar bland annat för att alla ska ha rätt till lika vård, det ska inte bero på vart i landet man bor.

Förutom Linda och Katarina Woxnerud deltar även kirurgen Anders Olsson. Han ska bland annat berätta om den studie han genomfört kring operationer av rektusdiastas.

Annons