Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stort intresse för att titta på drömslottet i Storå – "ingen verkade bli besviken"

Flera besökare hade rekat i trakten innan visningen. Många spekulanter var beredda att bryta upp från sina gamla liv för att flytta till det slottsliknande huset i Storå.

Annons

Intresset tog fart redan när mäklaren Linn Sander lade ut den slottsliknande villan i Storå till försäljning. Trots att utgångspriset, 985 000 kronor, var bra mycket högre än priset på andra hus i trakten, var det många som hörde av sig.

Här kan du se bilder inifrån huset:

På tisdagskvällen var det dags för visning. Tidigare i veckan har 15 sällskap tittat på huset. Nu kom 23 sällskap. Få av besökarna var från Storå. Många kom från Stockholm. Den mest långväga spekulanten hade åkt 55 mil för att titta på villan.

Linn Sander är överväldigad.

– Budgivningen drog i gång på en gång. Nu är huset uppe i 1 520 000 kronor! Det är bra betalt för en villa i Storå. Det visar att renoveringar med stil genererar pengar.

Av de som tittade på huset var cirka en tredjedel barnfamiljer. Linn Sander är förvånad över att så många har rekat i området innan de kom till visningen. Det har inte hänt förr. Flera av spekulanterna var beredda att bryta upp från sina gamla liv och flytta till Storå för det fina husets skull.

– De har hört sig för om skolor, vårdcentral, restauranger, kommunikation och mataffärer. När man ska flytta barn är det uppenbarligen viktigt med bra skolor och att det är tryggt. Stockholmarna är inte vana att ha två bilar. De vill ha saker nära, säger Linn Sander som också har fått frågor om vad det finns för jobb i Storå.

Vad tyckte de om huset när de fick se det i verkligheten?

– Ingen verkade bli besviken. De sa att det var ännu finare i verkligheten.

Medan vissa har planerat för att bo i huset permanent, är det andra som har tänkt sig att ha det som ett fritidshus. Fem sällskap deltar på tisdagskvällen i budgivningen.

Vad blir slutpriset, tror du?

– Jag vågar inte säga något. Det har redan gått långt över mina förväntningar. Vi tyckte att vi tog i när vi satte utgångspriset.

Mer läsning:

Se drömslottet som är till salu – till priset av en koja

Mer läsning