Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre tips för att skapa ordning och reda i kylen

När det pratas om organisering och förvaring i hemmet är det kanske inte i första hand kylskåpet man tänker på. Men har du inget system för din matförvaring är risken större att varorna hinner bli gamla i onödan. Tidningen Hem & Hyra tipsar om smart kylskåpsförvaring:

Annons

Ett organiserat kylskåp ger bättre överblick och rätt placering håller maten fräsch längre.

1. Temperaturen bestämmer

Förvara mejeriprodukterna långt ned där det är kallast. I dörrens sidofack är det varmast och därför passar exempelvis vatten, vissa kryddor och smaktillsatser bäst där.

2. Lådor

Placeras matvarorna i små lådor får du en bra överblick. En särskild låda för varor som närmar sig bäst före-datumet gör att du inte missar dem.

Gör hål i plasten så håller ruccolan längre.

3. Luft

Håll maten fräsch genom att ha det luftigt mellan varorna. Grönsaker i plastpåsar riskerar att ruttna fortare på grund av kondens: även här gäller att inte packa för tätt och att göra lufthål i påsarna.

För Plus-kunder och prenumeranter:

Veckans klickraket: Nytt och gammalt blandas i charmig 20-talsvilla med tre kakelugnar

Sno stilen från Steam Hotel i åtta steg

Steg för steg-guide – floristen Ulrika Remne visar hur man gör en höstig mosskrans

Mer läsning

Annons