Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV: Se Adam Alsings reaktion när han stiger in i Niclas Lindströms egna "man cave"

Niclas Lindström från Västerås har byggt en hemmabio deluxe på sin tomt, med allt från skinnfåtöljer till popcornmaskin. Tv-profilen Adam Alsing gör ett besök hemma hos Niclas för att ta reda på om det är just han som har Sveriges bästa "man cave".

Annons

Se Adam Alsings reaktion när han ser Niclas hemmabio:

Han har redan blivit utsedd till att ha just Sveriges bästa hemmabio, vilket VLT uppmärksammat. I avsnitt två av tv-programmet "Bäst i Sverige: Mancave med Adam Alsing" besöker programledaren Niclas Lindströms storslagna hobbyrum för att se om han besitter landets bästa man cave.

En man cave skulle kunna beskrivas som ett rum en manlig person har för att dra sig undan, och där det är "fritt fram" för mannen att gå loss på sina intressen. 

Läs mer: Niclas byggde en egen biograf på tomten

Foto: Dplay.se

Hela programmet "Bäst i Sverige: Man cave med Adam Alsing" kan du se på Dplay.se

[+]: Snart slår nya krogen upp portarna: "Vill fånga upp en bred publik"

[+]: Björkmans lista: 19 grejer som distraherar oss från den bistra verkligheten

NATTENS NYHETER: Flygfän skrämde kvinna – grannar ringde polisen • Slagen kvinna till sjukhus • Bil brann under färd

God morgon! Här kommer en uppdatering av vad som har hänt.

Annons

Nattens nyheter

Ovälkommen insekt ledde till polisutryckning. Under natten mot onsdag kom larm till polisen om kvinnoskrik och dunsar från en lägenhet i centrala Västerås. Men inkräktaren visade sig vara helt ofarlig.

Kvinna misshandlad av sin pojkvän. En kvinna i 40-årsåldern misshandlades så svårt av sin pojkvän att hon fick föras till sjukhus. Ingen gärningsmannen hade gripits under natten.

Bil började brinna under färd – skadade annan bil. På tisdagskvällen upptäckte en bilist under färd i Västerås östra stadsdelar att något var väldigt fel med bilen. Bilisten lyckades nätt och jämnt svänga in på en parkering, men då slog lågor upp från motorrummet.

Morgonens toppnyhet

GUIDE: Så stänger vården i sommar: ”Bara akuta patienter”. Behöver du förlänga recept eller läkarintyg, få preventivmedel eller vaccinera dig under sommaren? Då är det läge att passa på innan semestrarna startar. För under sommaren stängs 70 vårdplatser, och vården kommer att prioritera akuta ärenden.

Sport

Bild: Kenta Jönsson/Bildbyrån

VSK-mittfältaren avslöjar extraträningen bakom succédebuten: "Väntat länge". Fick chansen från start – tackade och tog emot. Nu berättar Filip Ottosson om extraträningen bakom succédebuten. "Generellt är det en hel del jag jobbat extra på men framför allt har det varit mitt försvarsspel och allt vad det innebär", säger VSK-mittfältaren.

Tipsa oss

Har du ett nyhetstips, eller vill komma i kontakt med oss på redaktionen? Tipsa oss här, skicka sms/mms till 72023, inled meddelandet med VLT eller mejla [email protected].

Ladda ner våra appar – och få senaste nytt direkt i din mobil

VLT.seE-tidningen

Följ oss på sociala medier

FacebookTwitterInstagram

Ha en trevlig dag!

Annons

GUIDE: Så stänger vården i sommar: ”Bara akuta patienter”

Behöver du förlänga recept eller läkarintyg, få preventivmedel eller vaccinera dig under sommaren? Då är det läge att passa på innan semestrarna startar. För under sommaren stängs 70 vårdplatser, och vården kommer att prioritera akuta ärenden.

Annons

Anmäl text- och faktafel

Av totalt 506 vårdplatser på Västmanlands sjukhus stänger 70 under sommaren. De avdelningar som påverkas är de opererande enheterna, som kirurgen, ortopeden och urologen.

– På somrarna opererar vi bara akuta patienter, säger Liselott Sjöqvist, sjukhuschef, region Västmanland.

Det innebär att väntetiderna för planerade operationer skjuts upp.

Kommer detta att påverka patientsäkerheten?

– Nej, i vanliga fall har vi legat på 100 procent beläggningsgrad. I april låg den siffran på 91 procent. Detta gör att vi har fler disponibla platser och då minskar riken för överbeläggning, det vill säga risken för fulla sängar, säger Liselott Sjöqvist.

Västmanlands sjukhus

Denna sommar har sjukhuset förlängt semesterperioden från åtta till tio veckor. Vilket innebär fler veckor för de anställda att söka semester på. Det har resulterat i att sjukhuset har upp till 70 procent ordinarie personal på plats under hela semesterperioden, istället för hälften som tidigare år.

– Detta gör också att vi har en högre yrkeskompetens, och bättre arbetsmiljö denna sommar, säger Liselott Sjöqvist.

Det talas ofta om personalbrist inom vården, kommer personalen påverkas av nedskärningen?

– Vi har faktiskt denna vår lyckosamt rekryterat många sjuksköterskor och därför har vi haft ett lägre behov av vikarier än vad vi haft tidigare, säger Liselott Sjöqvist.

Liselott Sjöqvist, sjukhuschef, region Västmanland.

Så här ser prognosen ut i region Västmanland:

► Primärvården: Kommer att ha en lägre bemanning under sommaren precis som tidigare år. Akutvård som inte kan anstå kommer att vara främsta prioritering.

– Det kommer inte att ske någon större förändring i jämförelse med tidigare år. Öppettiderna kommer att annonseras ut för vardera vårdcentral, säger Karin Talberg, resultatområdeschef för primärvården.

► Folktandvården: 8 av 17 tandvårdskliniker kommer att ha ordinarie öppettider under sommaren.

– Vi anpassar verksamheten efter det behov som finns. Under semestern är inte efterfrågan på tandläkarbesök lika hög och därför kan vi stänga klinikerna. Det är främst akuta besvär som vi behandlar under sommaren, säger Anna-Karin Wagner, utvecklingschef inom Folktandvården, Västmanland.

► Psykiatrin: Har ordinarie öppettider, men stänger ned vuxenpsykiatriska avdelningen under åtta veckors tid. Barn- och ungdomspsykiatrin i Västerås, kommer däremot att hållas öppen med ordinarie öppettider under hela sommaren.

– Däremot kommer barn- och ungdomspsykiatrin i Västerås hålla två mottagningar öppna under tre veckors tid, medan de i övriga länet kommer att var stängda, men jag är osäker nu på vilka och det exakta antalet, Christina Jogér, förvaltningsdirektör, region Västmanland.

– Vi har planerat inför sommaren i god tid och går in i med en bra och genomförbar plan. Verksamheten kommer därför att kunna bedrivas på ett patientsäkerhet sätt, även denna sommar, tillägger hon.

► Ungdomsmottagningen: Mottagningen i Västerås har ordinarie öppettider under hela sommaren. De övriga mottagningarna i regionen kommer dock att vara stängda.

– Vi önskar att vi skulle kunna ha alla mottagningar öppna. Men på grund av bristen på barnmorskor, så prioriteras de till förlossningen, säger Christina Jogér, förvaltningsdirektör, region Västmanland.

► Förlossningen: Avdelningen kommer att vara öppen som vanligt, och kapaciteten kommer att vara densamma som under resten av året.

För att öka tryggheten hos de nyblivna föräldrarna har förlossningen ett roterande system som gör det möjligt att alltid ha ordinarie barnmorskor.

– I vanliga fall cirkulerar barnmorskorna mellan förlossningen, BB och gynekologen. Under sommaren tar vi hem alla barnmorskor till förlossningen, så att vi alltid har van personal, säger Päivi Karamakar, enhetschef för förlossningen.

Skulle avdelningen bli full hänvisas patienter till andra sjukhus.

Akutmottagningen vid Västmanlands sjukhus i Västerås kommer hållas öppet som vanligt under sommaren.

► Ambulansen: Har samma resurser som tidigare år, vilket innebär 13 av 16 bilar under sommaren.

– Eftersom att sjukhuset drar ner på sin verksamhet under sommaren minskar transporten för oss, och därför kan vi hålla våra insatsstyrkor trots färre bilar, säger Fredrik Leek, områdeschef för Ambulanssjukvården.

► Akutvården: Akutmottagningen är öppen som vanligt.

– Det är ingen skillnad varken under vardag eller helg. Vi kommer däremot ha extra resurser under Summer meet och Västerås Cityfestival, säger Marie Malm, områdeschef på akutmottagningen.

► Jourmottagningen: Stänger inte några enheter under sommaren utan kommer att fortskrida som vanligt.

– Vi har täckt upp med timvikarier och sommarvikarier både för jourmottagningen och 1177 jourpersonal. Så det kommer inte ske någon förändring på vår enhet, säger Maria Tiston, verksamhetschef för jourmottagningen och sjukvårdsrådgivningen 1177.

– Den enda förändringen är att en enhet flyttas upp till oss på jourmottagningen. Under en månadstid kommer distriktssköterskan som i vanliga fall sitter vid akutmottagningen vara en trappa upp hos oss, tillägger Maria Tiston.

Den som inte har allvarliga symtom kan i första hand besöka 1177 hemsida eller ringa 1177 för sjukvårdsrådgivning.

– På hemsidan finns det kvalitetsgranskade artiklar och nyttig första information. Det finns även väldigt bra och pedagogiska kortfilmer att titta på. Exempelvis hur man tar bort en fästing, säger Maria Tiston.

– Vårdguiden är något som vi alla regioner står för, och det är ett bra första naturligt sätt att söka information på, när man inte är behov av akuthjälp, tillägger hon.

Annons

VSK-tränarens taktiska genidrag lade grunden för jättekrossen: "Fantastiskt spelskickliga"

Artikel 253 av 253
VSK - Superettan 2019
Visa alla artiklar

Tränaren Thomas Gabrielsson lyckades mörka sin taktik fram tills matchstart. Sen körde VSK över Dalkurd fullständigt på Gavlevallen i Gävle och vann med 6–1.
– Det gick precis som vi ville, säger Thomas Gabrielsson.

Annons
Thomas Gabrielsson jublar efter ett av alla sex målen. Foto: Kenta Jönsson / BILDBYRÅN

LÄS ÄVEN: Tronêt showade och debutanten gjorde succé – här är betygen på alla VSK-spelare efter krossen

VSK brukar vanligtvis spela med en fyrbackslinje. Men inte mot Dalkurd.

Thomas Gabrielsson lyckades mörka sin taktik fram till matchsstart och VSK ställde istället upp med en trebackslinje från start, vilket chockade många - inte minst motståndet.

– Matchbilden såg ut som vi hade förväntat oss att den skulle göra. Vi har en bra kontroll under hela matchen, bortsett från deras mål där vi gick bort oss litegrann. I andra halvlek höjde vi oss ett par snäpp till och tog över matchbilden helt, säger tränaren Thomas Gabrielsson.

SE OCKSÅ: Tronêts ord om sjuka segern – och expertens hyllning till Ottosson: "Strålande"

Inför andra halvlek pratade Thomas Gabrielsson med laget om att flytta upp pressen och kontrollera mittfältet mer. Vilket gav resultat direkt.

– Det blir så när vi har så fantastiskt spelskickliga spelare i laget. Spelarna reagerade otroligt bra på spelsystemet och jobbade väldigt hårt för varandra.

Fick du den effekt av ändringen i spelsystemet som du önskat?

– Definitivt. Redan från första minuten tyckte jag att vi spelade på det sätt vi hade pratat om innan och att det kändes bra.

Är det här spelsystemet något som ni kommer att fortsätta med?

– Ja, absolut. Sen är det också något som vi får diskutera om när det kommer till vilket motstånd vi möter. Men idag fungerade det bra.

Laguppställningen såg också lite annorlunda ut inför matchen.

Från start hittade man debutanten Filip Ottosson på mittfältet. Det visade sig bli ett genidrag från Grönvitts sida då Ottosson spelade med ett stort lugn och stod för en läcker framspelning.

– Filip Ottosson spelade otroligt bra. Jag är väldigt nöjd med hans insats idag, säger Thomas Gabrielsson avslutningsvis.

MISSA INTE: VSK:s galna superhalvlek – krossade Dalkurd med otroliga 6–1: "Fullständigt kliniskt"

Matchfakta/Superettan

Dalkurd FF–Västerås SK 1–6 (1–1)

Mål: 0–1 (5) Ilir Berisha, 1–1 (11) Ahmed Amad, 1–2 (48) Filip Tronêt, 1–3 (62, straff) Boris Ljevar, 1–4 (73) Samuel Holm, 1–5 (79) Simon Johansson, 1–6 (82) Filip Tronêt.

Varningar, Dalkurd: Besard Sabovic, VSK: Ravy Tsouka, Brian Span

Domare: Mirza Kazic

Publiksiffra: 213

Så spelade VSK (3–4–3): Anton Fagerström – Sean Sabetkar, Ilir Berisha, Calle Svensson – Ravy Tsouka (ut 76), Filip Ottosson, Boris Ljevar, Dennis Persson – Filip Tronêt, Brian Span, Samuel Holm (ut 87).

Ersättare: Simon Johansson (in 76), Karwan Safari, Daniel Svensson, Carlos Moggia, Douglas Karlberg, Emil Skogh, Albin Sporrong (in 87).

Annons

Kvinna misshandlad av sin pojkvän

Annons