Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bot ger bättring för jobben

Till Sveriges politiker vill jag rikta en begäran om införande av bot-avdrag för friskvård för privatpersoner. Senaste prognosen från arbetsförmedlingen visar 40 000 fler arbetslösa under 2013–2014.

Det är hög tid att satsa ännu mer på tjänster från av småföretag. Införda rut- och rot-avdrag har medfört minskad arbetslöshet, ökade skatteintäkter och förbättrad konkurrens då fler ”vita” jobb skapats.Regeringens arbetslinje har medfört att de som arbetar tjänar mer tack vare jobbskatteavdraget samtidigt som arbetslösa och sjuka har satts under hårdare press att komma in på arbetsmarknaden. Pressen på de som arbetar har också ökat, vilket betyder att de måste hålla sig friska längre tid för att klara av den ökade arbetsbördan. De som blir sjuka måste snabbt bli friska och börja jobba. Detta sätter i sin tur press på sjukvården, som redan går på knäna av arbetstrycket. Ett bot-avdrag skulle göra det billigare för den enskilde att förebygga sjukdom och fler människor skulle få möjlighet att ta ett eget ansvar för sin hälsa. Det skulle minska sjukskrivningarna och vård- köerna, öka skatteintäkterna, minska arbetslösheten och lidandet. Skattemyndigheten har redan definierat vad som är friskvård och avdragsgillt för företagen och bot-avdraget skulle kunna falla inom ramen för samma definition. Kroppsterapeuternas yrkesförbund driver frågan om bot-avdrag sedan några år. Nu är det läge att införa det.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel