Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Böter för bråk om kabelhärva

Bråk om leveransen av en kabelhärva till motorer har lett till att en 28-årig västeråsare dömts till dagsböter för bland annat olaga hot.

En man från Västra Götalands län kontaktade tidigare i år 28-åringen via en annons på internet och kom överens om att 28-åringen skulle få en kabelhärva sig tillsänd, som han mot ersättning på 2400 kronor skulle bygga om och skicka tillbaka.

Problemet var att ingen kabelhärva kom, varken i originalskick eller ombyggd, trots att pengarna levererats. Och när mannen i Västra Götalands län började ställa frågor fick han ett hotfullt SMS.

28-åringen åtalades och har nu dömts vid Västmanlands tingsrätt till 70 dagsböter à 50 kronor, alltså 3 500 kronor. Han ska också ersätta de inbetalda pengarna och kabelhärvan, som försvunnit i hans vård, med 3 000 kronor.