Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Böter för fiffel med krogkassa

Restaurangägaren var en av flera i Västerås som ertappades med manipulerade kassaregister. Nu har han fått sin dom.

Det rör sig om en av de tidigare ägarna till restaurang Å och det måste noga poängteras att ingen av de nuvarande ägarna eller personalen på den aktuella restaurangen misstänks för något som helst brottsligt.

Den tidigare ägaren, en 50-årig man, började misstänkas sedan Skatteverket gjort revision och i samarbete med polisen hittat flera underligheter i det datoriserade kassaregistret. Det bolag 50-åringen då skötte förlorade serveringstillståndet, varför rörelsen såldes och övergick i andras ägo.

Han åtalades tillsammans med en några år yngre affärskompanjon. Båda misstänktes för omfattande fiffel under flera års tid.

Men Västmanlands tingsrätt friar den yngre affärskompanjonen helt, främst för att han haft en mycket underordnad roll vad gäller bolagets pappersarbete.

Även 50-åringen frias från delar av misstankarna om bokföringsbrott och frias helt från skattebrott.

Han döms till villkorlig dom och 70 dagsböter à 215 kronor för bokföringsbrott och försvårande av skattekontroll. Brotten begicks under april till september 2006. Brotten bestod i att kassaregistret manipulerats i efterhand. Besökarna fick korrekta kvitton medan ”kvittologgen” i datorn manipulerats i efterhand för att visa lägre försäljning än den faktiska.

Tillvägagångssättet var identiskt vid flera av de övriga restaurangerna i Västerås som ertappats.