Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bottennapp av VIK

Segertrenden är bruten. VIK Hockey föll mot seriejumbon Borås med 1-2.

VIK hade fem raka segrar inför kvällens möte. Men Borås skrällde i den första perioden och tog ledningen med 2-0.

Gulsvart öppnade hyggligt och hade två powerplay, dock utan att få utdelning.

Men i den 11:e minuten hade VIK en riktig mardrömsperiod. Borås gjorde både 1-0 och 2-0 inom loppet av 30 sekunder.

Tim Bränholm styrde in ettan efter 11.27 och Rasmus Ericsson ökade på ledningen efter 11.57. Båda målen föregicks av ett stirrigt VIK-försvar.

I andra perioden var VIK bättre. Mycket bättre. Gulsvart dominerade spelet i fem mot fem totalt och lyckades även reducera genom supertalangen William Karlsson 12.51 in i perioden. Målet var turligt då Broc Little la in pucken mot mål och den styrdes in via Karlssons klubba.

Little missade för övrigt ett friläge efter 10.57. Forwarden försökte som han nästan alltid gör att sätta pucken tunnel på målvakten - men där fanns ingen lucka.

16.46 in i perioden tilldömdes Borås en straff. Men lagets store stjärna Jens Karlsson sköt utanför Daniel Sperrles målbur.

VIK Hockeys kraftiga spelövertag fortsatte i tredje perioden. Det hjälpte inte på resultattavlan - som förblev oförändrad.

Seriejumbon Borås stod för en praktskräll när de slog serietrean VIK med 2-1 på bortaisen i ABB Arena. VIK vann skotten med 34-13 och hade flera jättelägen att kvittera i tredje perioden. Men Magnus Åkerlund var en mur i Boråskassen.