Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bottennapp av VIK mot Almtuna

Svag insats av VIK Hockey. Almtuna vann med 1-2 efter förlängning.

VIK körde över Almtuna spelmässigt i den första perioden. Första tio var avvaktande från båda lagen - medan VIK skapade flera målchanser sista tio av första perioden.

Broc Little kom helt fri från blålinjen 9.27 in i perioden efter comebackande Peter Öbergs kliniska passning. Men amerikanen har fortsatt måltorka och sköt mitt i magen på Christian Engstrand.

Vid 12.49 fick VIK chansen att spela powerplay fem mot tre i 1.38. Det räckte inte för att spräcka nollan. Flera slarviga passningar förstörde det numerära överläget.

VIK fortsatte att ha mest puck i den andra perioden. Men de gjorde inte speciellt mycket med den. Gulsvart har mycket svårt att ta sig in framför mål och skapa lägen i slottet. Christian Engstrands nolla var alltså intakt efter den andra perioden.

Det var däremot inte Lars Johanssons i VIK-målet. Almtuna tog ledningen på en kontring efter prick tio minuter. Daniel Hermansson pricksköt i krysset på Jonas Westerlings passning.

I tredje perioden fortsatte VIK att ha förtvivlat svårt att göra mål. Gulsvart hade återigen mycket puck. Och skapade återingen knappt någonting av värde.

Almtuna såg ut att försvara sig till en poäng. Då drog laget på sig en utvisning för sex man på isen efter 18.28. Då tog VIK timeout och plockade ut målvakten Lars Johansson. Och i spel sex mot fyra kom kvitteringen. David Lundbohm fick öppet läge i slottet och bombade in ett slagskott till 1-1 vilket blev slutresultatet efter full tid.

Broc Little fick ett nytt friläge i förlängningen. Forwarden testade en lång dragning mot backhand och försökte lyfta upp den i nättaket - men Engstrand stoppade. Efter 3.59 blev Andreas Lindh utvisad för hakning och Almtuna avslutade förlängningen i powerplay. Då avgjorde förre VIK-backen Fredrik Sandgren när han skottade in 1-2 från blålinjen.

VIK gjorde ett riktigt bottennapp mot allsvenskans stora negativa överraskning så här långt in på säsongen.

Noterbart är att VIK spelade med Broc Little, William Karlsson och Peter Öberg i fjärdekedjan för att ge plats åt spelarna som sänkte Malmö i toppkedjorna.

Sedan tidigare är powerplayspecialisten Tomas Mitell skadad och beräknas bli borta i två veckor till. Mitell har problem med en ljumske.