Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bra att poliser sitter i sina bilar

Brandberg (19/10), jag har läst dina insändare samt "anonym polisskribent". Som jag ser det så har ni båda poänger men min fråga till dig är först: hur vet du vad polisen gör på sina arbetspass? Har du följt med dem någon gång? Jag brukar se poliser som patrullerar utan bil. Dock inte varje dag men å andra sidan står jag inte och tittar efter det heller.

Som vanlig medborgare gör det varken till eller från eftersom jag inte sysslar med kriminalitet. Jag vill att de ägnar sig åt att lösa brott, haffa brottslingar etc. Som samhället ser ut i dag så föredrar jag nog att polisen sitter i sina bilar och snabbt kan ta sig fram vid ett larm.

Det är mycket klagande på poliser i media och hos allmänheten. Jag tror att vi alla vet varför det ser ut som det gör. Det är ditt jobb som politiker att skapa bästa möjliga förutsättningar för polisen så de kan utföra sina arbetsuppgifter på ett tillfredsställande sätt som gynnar samhället i slutändan. Det är inte bara att lägga fram problemen i en insändare utan att hitta lösningar på problemen. Fokus bör ligga på få fram resurser och andra lösningar så polisen kan lösa brott, förebygga brott samt att de kan socialisera på stan om det nu behövs.

En vanlig medborgare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare