Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bra att staten tar ansvar

Det är glädjande att vi får yrkeshögskoleutbildningar i Västerås och Västmanland, därom är vi eniga med Anders Teljebäck (VLT den 21 februari).

Det är mycket bra att Konstskolan fått status som yrkeshögskola, att staten tar sitt ansvar för utbildningen. Skolan har riksintag. Därför är det inte kommunens ansvar att finansiera den. Detta är bakgrunden till Folkpartiets tidigare ställningstagande gällande kommunens anslag till skolan.

Den som enbart lyssnar till Teljebäck kan förledas att tro att Socialdemokraterna nu har levt upp till sina vallöften om mer pengar till Konstskolan. Så är inte fallet. Inga nya kommunala medel har tillkommit. Skolan ”räddas” genom statens del-aktighet. Det bevisar att Folkpartiet hade rätt i bedömningen att Konstskolan vid fördelning av utbildning- och arbetsmarknadsnämndens pengar inte ska behöva konkurrera med skolverksam-heter som kommunen är tvungen att ha.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel