Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bra avslutning på tung säsong

Lysande avslutning för Västerås MK i en annars motig motocross-säsong. På VM-banan i Uddevalla i SM-finalen vann Viktor Björklund första heatet i Mx 2 med klubbkompisen Fredrik Karlsson som tvåa. Dubbelt VMK i ett SM-heat. Ovanligt, kanske unikt.

I det andra heatet orkade inte Viktor Björklund full-följa utan ramlade, när krafterna svek, från en god position till tolfte plats.

Fredrik Karlsson fortsatte att imponera och blev femma och vann totalt den avslutande SM-deltävlingen med Viktor Björklund som tvåa.

Dock så räcker det inte tillframskjutna placeringar i totalen.

– Ett kanonavslut för oss, menade VMK:s lagledare Mats Wijgård.

Avslutningen reste upp mycket från en annars strulig skadesäsong.

Alla VMK-förarna har mötts av motigheter och skador under säsongen. Hårdast drabbad är givetvis Robert Bergman som råkade ut för en svår ryggskada vid tävlingarna i Tibro.

Pontus Westling har haft problem med en bruten fot och för fjorton dagar sedan hände samma sak Robert Lind.

Gustav Milling som inledde säsongen imponerande både i JSM och SM tvingades hoppa av för en njursjukdom och även Christoffer Rensvik har varit skadedrabbad.

Markus Eriksson har tävlat till och från. Han startade med en total andraplats i SM-inledningen innan vurpor och maskinproblem störde och förstörde.

Den märkligaste positiva omsvängningen har Fredrik Karlsson noterats för när han bytte klass. Från Mx 1 till Mx 2 och från Suzuki till Husqvarna. Efter det gick han till topp direkt i SM och han lovar något stort inför nästa säsong.

-Jag trivs med den här cykeln och klassen, har Fredrik, som enligt statistiken kör bäst på hösten, sagt.

Viktor Björklunds avslutning på säsongen var häftig. Efter operationen av armarna har han hittat åkningen igen.

I elitserien blev Björklund individuell fyra och bästa junior, andraplatsen i Mas-cupen inte att förglömma.

– Skönt att vi fick till ett sådant avslut, säger team-basen Mikael Björklund.

Kommande vecka reser Mikael och Viktor Björklund iväg för träning i sex månader i soliga Kalifornien för tredje svenska vintern i rad.

Det strongaste för VMK den här säsongen är nog ändå silverplatsen i lag-SM och elitserien. Klubbens bästa någonsin.

– Trots allt strul, skador, motorras och sjukdom har grabbarna gjort en oerhört imponerade insats över hela säsongen, kommenterade Mats Wijgård.

En vinst, två andraplatser och tre fjärdeplatser talar sitt språk.

Det kan bli bättre. Dags för guld 2012?