Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bra dricksvatten rinner förbi boende

Annons

Bra dricksvatten – gäller det även boende utanför tätorterna? Just nu pågår ett projekt med att gräva fram kommunalt dricksvatten till Munga-området. Grävarbeten pågår för fullt och som markägare har jag fått godkänna markintrång för ledningsläggningen. Varför har staden inte tagit ett samlat grepp och erbjudit alla hushåll i anslutning till ledningsvägen vatten? Vi markägare vet att det 2018 kommer att flöda dricksvatten längs skogskanterna i Romfartuna, norrut mot Munga. Men vi är få.

Jag tycker att staden borde ha informerat alla boende, bjudit in till informationer och även kanske erbjudit utbildning i hur man startar och driver samfälligheter. Verkligen puffat för bra dricksvatten till alla. Som det nu blir, så kommer ett fåtal markägare att på egen mark kunna ansluta sej, men för merparten av boende längs vägen kommer det goda vattnet att bara rinna förbi.

Åke Johansson (L), Romfartuna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare