Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bra hjärtsjukvård i länet

Årets Nationella jämförelser inom sjukvården ger bra betyg för cancerkirurgi, men bakläxa för strokevård.

Landstinget västmanland anses ha en högklassig hjärtsjukvård och ger utmärkt vård vid cancerkirurgi, där Västmanland ligger i ”Sverige-topp”. Men det finns även en rad förbättringsområden.

Det framgår av rapporten Öppna jämförelser av hälso- och sjukvårdens kvalitet och effektivitet 2011. Rapporten visar att kvaliteten och effektiviteten inom hälso- och sjukvården har blivit bättre i många avseenden de senaste åren.

Jämförelsen visar att Landstinget Västmanland kan erbjuda utmärkt kirurgisk behandling på många områden, exempelvis uppvisar knä- och höftledsoperationer och ljumskbråcksoperationer mycket goda resultat.

Läkemedelsbehandling av reumatoid artrit är också god.

– Öppna jämförelser är ett viktigt instrument för landstinget i vårt förbättringsarbete, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Lennart Iselius. Årets rapport visar på några riktigt positiva resultat. Den visar också på områden där vi kan förbättra oss, bland annat tillgänglighet och nöjdhet med vården.

Ytterligare ett område som kan förbättras är propplösande behandling vid stroke och att fler stroke-patienter behandlas på specialistenhet.

Vlt.se