Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bra Mälaris till helgen

Mälarens is är stabil på de flesta håll, enligt VLT:s israpportörer. Men det finns faror!

Uppgifterna från rapportörerna sammanställdes under fredagen.

1. Hamnen: Rolf Ericson berättar att isen är stabil med lite snö ovanpå. Isen är inte så bra för skridskoåkning. Varning för hamnbassängen vid Elbakajen!

2. Lövudden: Bengt Andersson meddelar att isen är stabil och snötäckt, cirka 1 cm skarad snö med 2 cm lös fluffig nysnö. Håll avstånd till farleden och kylvattenutsläppet vid Kraftvärmeverket.

3. Fullerö: Daniel Eriksson rapporterar att isen är stabil med ett snölager på 1 cm.

4. Öster Mälarstrand: Isläget är stabilt och bra, meddelar Ivar Mortensen. Kärnis 15–20 cm med tunt skarsnölager som utmärker sig för skidåkning.

Plogad bana på 11,5 km finns på östra Västeråsfjärden med påfart vid Framnäs, Lillåudden och Björnöbron. Se upp för köldsprickor! Plogad bana finns också i Hässlö-sundet.

5. Almö-Lindö: Isläget är stabilt, enligt Hans Sjöberg. Max 2 cm snö, fläckvis ren is. Gott om små sprickor som är 5–10 mm breda.

6. Ridöfjärden: Michael Präckel meddelar att isen är stabil på fjärden. De tidigare råkarna har frusit igen. Vid Aggarösundet är det alltid farligt!

7. Tidö-Lindö: Det är fritt fram, menar Per Tengström som inte har sett några farligheter. Det är finare skridskois på Blacken.

8 och 9. Kärrbo och Kungs-årafjärden: Peter Björklund rapporterar att isen är stabil och bra, cirka 20 cm. Lite sprickor vid Aggarösundet. Varning för isen vid Ängsöbron!

10. Fagerön: Ingen uppgift.

11. Långholmen: Isen är bra överallt bortsett från båt-rännan, meddelar Jan Vidlund. Isen är 20 cm med lite snö ovanpå. Även stark is i Skurusundet.

En ny israpport kommer nästa lördag.