Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bra start räddade Rönnby

Rönnby vann helgens första match i damernas elitserie i innebandy. Mycket tack vare bra spel i den första perioden.

Serieledaren Rönnby Tigers tog på lördagseftermiddagen emot Umeålaget Dalen i Kristiansborgshallen. Och det började riktigt bra.

Redan i matchens första anfall satte Alice Tonneman 1-0, vilket följdes upp tre minuter senare av den interna poängligaledaren Petra Weiss.

Började likadant

Den andra perioden började ungefär likadant. Drygt fem minuter in satte Rönnby 3-0 genom Mathilda By.

Men efter det tappade Rönnby mycket av sitt fina spel och några minuter senare kunde Dalen reducera och hade även chansen på fler mål.

Den tredje perioden var jämn och Rönnby arbetade sig in i matchen igen, mycket tack vare Sara Stålberg och Sanna Touminen som slet något oerhört. Men bäst i Rönnby var ändå VM-aktuella lagkaptenen Karolina Widar.

Helt okej

- Jag tyckte jag spelade helt okej. Vi hade ganska mycket boll så det blev inte så mycket försvarsspel för mig i dag utan mest spel framåt. Det var en ganska väntad match. Vi vet att Dalen inte släpper in så mycket mål så vi fick verkligen kämpa för poängen i dag, och det var tur att vi fick en så bra start. Det räddade oss i dag, säger hon.

Matchen slutade 4-1 till Rönnby efter att Moa Schilström definitivt punkterat matchen med fyra minuter kvar att spela.