Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bråk om väg avgjort i hovrätten

Även hovrätten anser att en 73-årig man har misshandlat mannen i en grannfamilj. Parterna bråkar om ett vägservitut. Men en nämndeman vill fria 73-åringen helt.

Sedan flera år har 73-åringen varit osams med en grannfamilj om ett vägservitut. Det handlar om en väg som ligger i angränsning till grannfamiljens tomt, men som 73-åringen anser sig ha rätt att utnyttja.

Vid ett tillfälle under våren 2008 var frun i grannfamiljen utomhus. Hon filmade då 73-åringen när han, enligt henne, medvetet backade in på deras tomt. 73-åringen blev arg och försökte ta ifrån kvinnan kameran.

Ungefär en månad senare promenerar 73-åringen på vägen i fråga. Mannen i grannfamiljen, som är i närheten, och 73-åringen börjar att munhuggas. Efter en stund hoppar 73-åringen in på familjens tomt och slår till mannen samt hotar denne med en kniv. Även denna händelse filmas.

I tingsrätten dömdes 73-åringen för misshandel, olaga hot, hemfridsbrott samt ofredande till villkorlig dom och 3500 kronor i dagsböter, samt att betala ett skadestånd på 5000 kronor till mannen i grannfamiljen.

Hovrätten fastställer tingsrättens dom men en nämndeman vill fria 73-åringen.

Nämndemannen anser att de filmningar och fotograferingar, vilka var flera hundra under årens lopp, är så provocerande att 73-åringen inte kan hållas till ansvar för de handlingar han har utfört.