Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brand försvårar tågbyte

(Uppdaterad 16.05) Tågtrafiken söder om Mälaren dras just nu med stora förseningar efter en brand i Älvsjö söder om Stockholm.

Trafiken norr om Mälaren påverkas dock endast i liten omfattning.

Branden innebär dock att tågtrafiken Stockholm-Eskilstuna och Stockholm-Katrineholm-Hallsberg samt all trafik söderut från Stockholm dras med stora förseningar.

Det hela började då en nedriven kontaktledning vid SL:s tågdepå i Älvsjö vållade en brand. Under släckningsarbetet måste kontaktledningen - med hög spänning - stängas av förbi platsen av säkerhetsskäl. Kontaktledningen är de eldrivna tågens strömkälla.

Alltså stod i praktiken samtliga fjärr-, regional- och pendeltåg söder om Stockholm stilla under flera timmar. Branden uppstod vid lunchtid. Först vid 15-tiden kunde tågtrafiken sakta återupptas.

Följdförseningar och inställda tåg kommer dock att påverka trafiken under hela tisdagen.

Tågtrafiken norr om Mälaren påverkades inte primärt, däremot kan följdförseningar och inställda tåg leda till att även tåg norr om Mälaren ställs in.

Under tisdagen har för övrigt sträckan Västerås-Norrköping besvärats av vissa inställda tåg - främst tåget 06.35 från Västerås mot Eskilstuna-Norrköping - och inställda tåg.