Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brand i butik – polisen utreder mordbrand

Sent på tisdagskvällen bröt en brand ut i en butik i Centrumhuset vid Hammartorget i Hallstahammar. Butiken har spärrats av och polisen har inlett en förundersökning gällande mordbrand.

Vid 23.20-tiden utlöstes ett automatlarm från en butik i Centrumhuset. Räddningstjänst och polis kallades till platsen och när de kom fram visade det sig att det var rökfyllt i lokalerna.

– Det hade brunnit i en del inredning, det hade blivit kolat då det var en glödbrand. Det var en lättsläckt brand, men det blev mycket rök i lokalerna, säger Emil Berggren, inre befäl vid RäddSam Mälardalen.

Under natten jobbade räddningstjänsten med att ventilera lokalerna för att få ut all rök.

– Det är lite bökigt att få ut all rök när det är många olika verksamheter, säger Emil Berggren.

Det finns inga uppgifter om skadade personer eller hur stora skador det blev i butiken.

Polisen har inlett en förundersökning gällande mordbrand.

– Det går inte att klargöra någon naturlig orsak till branden. Det är avspärrat för en teknisk undersökning som kommer att göras så snart det går. Teknikerna får titta på om det går att klargöra brandorsaken och säkra eventuella spår, säger Jimmy Lindvall, RLC-befäl vid polisens länskommunikationscentral.

Enligt uppgifter till VLT ska ett vittne ha sett en person inne i butiken i samband med branden, men det är inget som polisen vill kommentera.

– Det är inget som jag kan uttala mig om under pågående utredning, säger Jimmy Lindvall.

Det är oklart hur branden kommer att påverka verksamheten i Centrumhuset under onsdagen.

[+] För dig som är pluskund

Läs också: Butiksbranden i Hallsta: "Konstaterat att den började i pentryt"