Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brand i industrifastighet – räddningstjänsten: ”Det är under kontroll”

Klockan 20.40 på lördagskvällen fick räddningstjänsten larm om en brand i en industrilokal i Västerås.

Annons
Foto: Robert Ingesson

Enligt räddningstjänsten brann det i företaget Bodycote vid Norra Seglaregatan och man befarade att det fanns gasflaskor i byggnaden.

– Det verkar som om det brinner i ventilationssystemet inne på Bodycote. Vi har skickat in personal för att försöka lokalisera branden. Det är väldigt kraftig rökutveckling, säger inre befäl vid räddningstjänstens ledningscentral.

Vid 21.15-tiden rapporterade räddningstjänsten att det var en konstaterad brand i ventilationen på taket och att det fanns en viss spridningsrisk. Tre räddningsstyrkor ska enligt uppgift befunnit sig på platsen.

– Det fanns initialt en risk för gasflaskorna, men dessa är undanflyttade så de finns inga i direkt anslutning till branden, säger Mårten Eskilsson, brandbefäl i beredskap.

Vid 21.30 meddelade räddningstjänsten att branden är släckt och under kontroll.

– Vi håller just nu på att kontrollera att den inte tagit sig vidare i taket, fortsätter Eskilsson.

Vid 22.30-tiden kunde räddningstjänsten återgå till brandstationen och har nu överlämnat bevakningen till ägaren av byggnaden.

Den omfattande rökutvecklingen sågs av massor av människor som var på plats i närheten under Summer Meet. En av personerna som blev vittne till branden berättar för VLT att denne först trodde det var en bil som brann, men att röken sen blev alldeles för stor:

– Sen kom det massor med poliser och ambulanser. Det var sju, åtta polisbilar på platsen. Och brandkår också plus andra resursbilar. Nu verkar de ha börjat släcka, men det syntes svart rök över hela himlen, säger vittnet.

Foto: Läsarbild
Foto: Robert Ingesson

Foto: Lennye Osbeck
Foto: Lennye Osbeck
Foto: Lennye Osbeck
Foto: Lennye Osbeck

Annons