Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brand på fritidsbåt

(Uppdaterad 16.55) Sjöräddningen och brandkåren ryckte ut från Västerås sedan en fritidsbåt fått motorexplosion vid Stora Jungfrun i Mälaren.

Det var vid 15.30-tiden som sjöräddningen larmades sedan en fritidsbåt fått problem vid Stora Jungfrun mellan Tidö-Lindö och Torshälla.

Enligt sjöräddningscentralen MRCC i Göteborg, som leder all sjöräddning i svenska farvatten, rörde det sig om en explosion i motorn på en fritidsbåt, med åtföljande brand ombord.

Folket ombord kunde rädda sig över till en annan fritidsbåt i närheten vars besättning rådigt nog dels larmade sjöräddningen, dels snabbt tog sig till platsen för att rädda ombordvarande över till egen båt.

Brandbåten Älvsnabben och Sjöräddningssällskapets Rescue Odd Fellow kallades till platsen, dels för att säkra den brinnande fritidsbåten, dels för att kontrollera att folket ombord klarat sig utan skador.

Vid 16.15-tiden hade Resuce Odd Fellow dels kontrollerat att de inblandade mådde bra och dels dragit ut båten från Stora Jungfrun. Kort tid därefter kunde brandkåren Älvsnabben kontrollera olycksbåtens status.

Brandkåren tog också med den olycksdrabbade besättningen till kaj i Västerås för kontroll.