Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brand på Hallstaföretag

En brand utbröt strax före klockan halv två på torsdagseftermiddagen på Sandviks västra fabrik på Industrigatan i Hallstahammar.

Ett automatlarm utlöste när det av okänd anledning började att brinna i en aluminiumavskijare utomhus. Aluminiumavskiljaren skiljer stoftet från produktionen.

– Räddningstjänsten var på plats inom några minuter och hade snabbt branden under kontroll. Elden hann aldrig att sprida sig till några andra byggnader, säger Jenny Olsson, informationsansvarig på Sandvik.

Släckningsarbetet är avlutat men västra fabriken ett 60-tal arbetar är fortfarande utrymd. Vid 16-tiden hoppas man att lokalerna är tillräckligt utvädrade för att man ska kunna återvända.

– Metallbränder är alltid svåra att släcka eftersom vi inte kan använda vatten eller skum eftersom det då kan bildas knallgas, säger Anders Nygren, inre befäl vid Mälardalens Brand- och Räddningsförbund.

Ingen människa kom till skada i branden. Däremot är det oklart om någon utrustning i lokalerna tagit skada.