Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brand utbröt i kross på Kraftvärmeverket – släcktes under eftermiddagen

Räddningstjänsten ryckte ut till Kraftvärmeverket med stora styrkor vid 12-tiden på fredagen sedan en brand utbrutit.

Enligt information från räddningstjänste utbröt branden av okänd anledning i en avfallskrossen, en anordning som finfördelar material som sedan eldas.

Det är inte helt ovanligt att bränder utbryter i avfallskrossar, avfallskrossen är därför en avgränsad del. Enligt information från brandingenjör Fredrik Eriksson en dryg halvtimme efter larmet var branden redam d¨under kontroll och begränsad till avfallskrossen.

Det tog dock en stund att släcka de glödbränder som uppstått eftersom det var lite svårt att komma åt allt inne i krossverket. Räddningstjänsten kallade inledningsvis fram stora styrkor eftersom man ville vara helgarderad redan från början och ha tillräckligt mycket folk på plats om något riktigt allvarligt skulle ha inträffat.

För att komma tillrätta med branden tog man hjälp av Kraftvärmeverkets personal och öppnade upp anläggningen för att komma åt allt material. Då kunde man släcka ordentligt. Vid 14.30-tiden kunde sista styrkorna börja packa ihop för att lämna platsen. Ingen människa skadades.

Vi sände live från platsen: