Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brand var inte anlagd

Branden som förstörde Vikingabyn i Frösåker var inte anlagd. Nu väntar en tung återuppbyggnad för paret Kockum som driver byn.

Tillvaron för Malin och Puh Kockum som driver Vikingabyn fick en dramatisk vändning när den förödande branden startade natten till i måndags.

– Nu försöker vi hålla ihop personalen. Många är fortfarande chockade. Det här var vår livsdröm och vi hade ju precis öppnat, säger Puh Kockum.

Vikingavärlden vid Frösåkers brygga öppnade i maj förra året och man hade ännu inte hunnit få ett fullt försäkringsskydd för verksamheten.

– Men ändå på något sätt så ska vi klara det här, säger Puh Kockum och berättar att många har hört av sig och erbjudit sin hjälp.

– En del ringer upp och vill komma ut med några plankor. Det är fantastiskt och måste ju betyda att vi gjort något bra.

Polisen vet fortfarande inte exakt vad som orsakat branden. Trots det finns det ingenting som tyder på att den var anlagd.

En liten tröst för makarna Kockum.

Barn- och familjeverksamhet med sommarkafé har man fått stänga tills vidare. Nere vid anläggningens båtbrygga har de dock ställt i ordning ett stort tält som makarna Kockum vill ska vara en portal för den återuppbyggda Vikingabyn. Vill man komma ut och ha picknick eller vill hjälpa till med återuppbyggnaden är man mer än välkommen, förklarar Puh Kockum.

Nu försöker paret bygga upp ett program för verksamheten i höst. Bland annat har man ett företagsevenemang och paret hoppas att det ska följas av fler.

– Att tänka positivt är det enda sättet. Även om man vill bryta ihop får man göra det en stund för att sedan fortsätta. Vi behöver det, säger Puh Kockum.