Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brandberg: Jag ska inte behöva bli hånad av poliser

Signaturen "Anonym polisskribent" har i VLT några frågor till mig. Den anonyma polisskribenten tycks påstå att jag, i mina tidigare inlägg i VLT, skulle ha uttryckt att poliser är översittare. Detta är inte sant! Varken jag eller partiet Liberalerna hyser den åsikten, tvärtom vill vi på många sätt stärka polisen och rättsväsendet.

Vad debatten på VLT:s insändarsida har handlat om är inte polisens beteende i allmänhet utan den specifika frågan om poliser som kör omkring i bil på gångbanor och torg. Jag, med flera, har uttryckt den idén att det ur olika aspekter vore bättre om poliserna oftare steg ur bilarna och patrullerade till fots i staden och i förorter. "Anonym polisskribent" håller uppenbarligen inte med, utan argumenterar för en mer distanserad polis som på det sättet ingjuter respekt i medborgarna.

Man kan givetvis ha olika åsikter om polisens roll och framtoning. Jag förbehåller mig dock rätten att som medborgare och skattebetalare få framföra dessa åsikter. Jag ska inte behöva bli hånad och förlöjligad av statliga tjänstemän, det vill säga poliser – varken i VLT eller i sociala medier – för att jag framför dessa åsikter. Dessutom är det olyckligt att debattörerna från polisen envisas med att debattera anonymt och under pseudonym. Debatten är dock viktig och alla åsikter förtjänar att få lyftas fram.

Jesper Brandberg (L), oppositionsråd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare