Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brandberg slutar – saknar motivation

Lisa Brandberg, 22, slutar med handboll. Hon är inte motiverad längre.
– Det har inte varit roligt sista året, säger hon.

Kvalet till elitserien mot Örebro SK i april blev niometersspelarens sista i IVH-tröjan. Efter fem säsonger i elitserien väljer hon att sluta.

– Jo, åtminstone som det känns nu. Sen vet jag inte om suget kommer tillbaka i höst, jag har ju inte varit borta från det så länge än, säger hon.

Hon kom fram som den stora talangen i unga år, har spelat i både juniorlandslaget och U-landslaget och var en av dem som skulle ta över när Jessica Enström slutade i fjol.

Kanske är det just det tidiga genombrottet som gjort att hon tröttnat på att träna sex gånger i veckan.

Hur kommer det sig att motivationen är slut?

– Har funderat mycket på det men inte kommit fram till något bra svar. Kanske har det varit för mycket träning tidigt för mig. Ska du vara med på den är nivån krävs det så stort jobb och jag har inte motivationen att lägga ner det, säger hon.

Ett tufft beslut. Att sluta som 22-åring känns tidigt, säger hon själv. Särskilt som hon tycker att det blev en omstart när Ramon Laurén och Daniel Skipper tog över laget som tränare inför elitkvalet i våras.

– Det blev en nytändning men det räckte ändå inte för mig. Har haft tankarna rätt länge men kunde inte sluta mitt i säsongen. Jag var osäker redan inför förra säsongen och det gick inte särskilt bra heller, så det känns rätt även om jag tror att ”Månen” (Laurén) och Skipper kan utveckla laget.

Varken hon eller IVH har stängt dörren helt. Kommer suget tillbaka får hon och klubben ta upp tråden igen.

Under tiden har hon bytt sport. Eller rättare sagt gått tillbaka till den gamla favoriten. Brandberg var en lika stor talang i fotboll innan handbollen helt tog över. Så nu är hon tillbaka på fotbollsplanen i Tillbergas division 4-lag.

– En lagom nivå. Men när jag spelade fotboll saknade jag handbollen. Så det kanske blir tvärtom också?

Ramon Laurén tycker att det är synd att Brandberg kliver av.

– Hade gärna sett att hon är med på nysatsningen vi gör. Men har man inte motivationen så är det ingen idé. Finns ingen anledning att tjata på henne.

I och med Brandbergs beslut har IVH tappat två niometersspelare (Sofia Olofsson till Skövde HF). Lina A Karlsson får därmed flytta över på sin naturliga position på nio meter till vänster.

– Klart att det är synd, men vi går plus minus noll eftersom vi fått Fatima Malic, säger Laurén.