Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brandberg testar med Gideonsberg

Hon slutade med fotboll 2004 för att satsa på handboll. Nu är Lisa Brandberg på väg mot en sensationell comeback – i Gideonsberg. – Jäkligt kul att hon vill testa med oss, säger tränaren Erik Acar.

Som 16-åring var Lisa Brandberg ett jättelöfte i fotboll.

Ordinarie i GIF och division 1 – och uttagen till ett flicklandslagsläger.

Men hon valde handbollen.

– Först visste jag inte vem det var, men sen fick jag höra att hon hade varit riktigt, riktigt duktig i fotboll. Då ringde jag och frågade om hon ville träna med oss, säger GIF:s tränare Erik Acar.

Den första juni gav Brandberg besked till IVH – handbollskarriären läggs på is.

Samtidigt öppnade hon för en comeback i fotboll.

Hittills har hon gjort två matcher med Tillberga i division 4.

Nu är comebacken på väg att bli mer seriös.

– Jag ska träna med GIF på torsdag (i morgon). Ingenting är bestämt än, men det var jättekul att de ringde och frågade om jag vill komma ner och träna, säger Brandberg.

Hon fortsätter:

– Jag vet ingenting om hur bra jag ligger till i jämförelse med dom eller hur nivån på division 2 är nu. Det var ju ändå ganska många år sen jag slutade.

Men Erik Acar tror på Brandberg. Och vill ge henne chansen.

– Jag tycker att det är skitkul med spelare som kommer från andra idrotter, de tillför ofta något annorlunda. Och handbollsspelare är ofta bättre fysiskt tränade än fotbollsspelare.

Han fortsätter:

– Hon har varit med och spelat många stora matcher i u-landslaget och elitserien i handboll. Den rutinen kan bli väldigt nyttig för oss om vi går till kval.

Brandberg tränar med GIF på torsdagen. Tanken är att hon ska testa sig för och ta det därifrån.

Men om det går bra öppnar handbollsspelaren för en övergång från division 4-klubben Tillberga IK.

– Ja, som det känns nu skulle det vara jätteroligt att spela med dom. Jag tror att Tillberga skulle ha förståelse för det.

Acar:

– Jag vill ha alla bra fotbollsspelare från stan i vårt lag, och av det jag har hört är Brandberg en av dom.

När Brandberg ville göra fotbollscomeback tillhörde hon fortfarande GIF. Då skrev Erik Acar på övergångspapprena. Nu tror han att Tillberga gör samma sak om handbollsprofilen platsar i Ljusblått.

– Vi skrev ju på åt dem. Och sen är ju hennes brorsa (Jens Brandberg) ordförande där så det måste gå att ordna.