Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Branden på Bastborregatan blossade upp igen

Artikel 8 av 10
Storbranden på Bastborregatan
Visa alla artiklar

På torsdagsmorgonen började det brinna i en vägg vid resterna av den verkstadsbyggnad som förstördes i en brand tidigare i veckan.

Vi sände live från platsen:

Vid klockan 7.26 på torsdagen larmades SOS om en brand på Bastborregatan i Västerås –på samma plats som en kraftig brand härjade i måndags. En bilverkstad totalförstördes och det var först på onsdagen som avspärrningarna togs bort vid området.

På torsdagen tog det alltså fart igen. Det var flera förbipasserande som larmade efter att ha sett rök och lågor.

– Vi kom precis fram och det brinner lite grann i en väggstump som är kvar där. Vi håller på att släcka ner där nu, sade Gunnar Henriksson, inre befäl vid Räddsam Mälardalen vid 7.40.

Endast en styrka åkte ut till platsen och den kunde snabbt släcka branden. Det blev aldrig aktuellt med nya avspärrningar.

– Det är ingen spridningsrisk i nuläget. Vi har kollat med värmekamera och det ser bra ut, sade Fredrik Brolin, räddningsledare, kort efter att branden var släckt.

Varför flammade det upp igen?

– Förmodligen för att det är så mycket bråte som ligger. Det har varit svårt för oss att komma åt, så det ligger och pyr därunder. Det är inget konstigt att det blir såhär, att man får åka tillbaka efter större bränder och utföra släckningsarbete igen.

Ansvaret för att efterbevaka branden ligger hos fastighetsägaren.

Läs också: Industribrand på Hälla släcks med vattenkanoner: "Kraftig rökutveckling"

Läs också: Rökmolnet syntes över hela stan – se de dramatiska läsarbilderna

Läs också [+]: Bildextra: Nu är det säkert att återvända till brandområdet på Hälla