Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera larm om bränder i Hallstahammar vid midnatt

Inom loppet av några minuter började det brinna i en papperskorg, en soptunna och en container i Hallstahammar vid midnatt mot torsdag.

Annons

Första branden inkom till SOS Alarm klockan 23:54, det handlade om en papperskorg som stod i lågor vid Coop på Hammartorget och räddningstjänsten ryckte ut till platsen. Men bara fem minuter efter det första larmet inkom nästa – en soptunna på Nämndemansgatan.

Läs också: Bilist körde genom staket – boende vaknade av en smäll

När vi sitter i samtal med inre befäl vid räddningstjänsten får han uppgifter om en tredje brand, där innehållet i en tidningscontainer på Trädgårdsgatan satts i brand.

Bara något hundratal meter skiljer platserna åt.

Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle.

Har det varit någon spridningsrisk?

– Nja, det skulle vara vid papperskorgen, men vi släckte, säger Björn Svensson, inre befäl vid räddningstjänsten.

Läs också: Räddningstjänsten släckte övertänd bil på parkering på Vallby

Papperskorgen satt på Coops fasad.

– Det är väl vad man kallar för pojkstreck. Det är svårt att få dit dem, man måste ta dem på bar gärning, säger Björn Svensson.

Polis har varit på plats med hundpatrull, men har inte lyckats spåra någon misstänkts. Samtliga tre bränder misstänks vara anlagda och anmälningar om skadegörelse genom brand har upprättats.

Läs också: Man slog huvudet i järnbalk vid arbetsplatsolycka – förd till sjukhus

Räddningsstyrkor från Hallstahammar och Kolbäck arbetade med släckningen av bränderna och hade vid 01-tiden återgått till stationerna.

■ ■ TIPSA! Vet du mer? Har du film/bild? Kontakta vlt.se via telefon: 021-199 199, e-post: [email protected], mms/sms: 72021 eller Tipsa-tjänsten.

Mer läsning

Annons