Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Liten byggnad brann ned till grunden i Orresta – på morgonen flammade elden upp igen

Vid tretiden natten mot söndag såg en förbipasserande hur ett hus vid Orresta IP brann.

Annons

Så här såg det ut när stugan brann som mest.

Larmet kom in till SOS Alarm klockan 03:10. När styrkan kom till platsen efter cirka femton minuter var en mindre byggnad övertänd och man jobbade för att förhindra spridning.

– Det är alltså inte klubbstugan, utan en mindre byggnad som ligger längre upp mot skogen som brunnit ned helt, berättar Per Larsen, inre befäl på räddningstjänsten.

När räddningstjänsten kom till platsen hade elden spridit sig till träd och till marken. Räddningstjänsten fick dra ned träd för att komma åt att släcka. De stannade kvar vid brandplatsen fram till klockan sex på söndagsmorgonen.

Vid 8.30 var det många boende som ringde räddningstjänsten igen och berättade att elden flammat upp på nytt. Det ligger villor nära huset som brunnit ned. Räddningstjänsten är nu åter på plats.

Det finns uppgifter om att den nedbrunna byggnaden tillhör Orresta golfklubb, trots att den ligger vid Orresta IP men det är inte bekräftade uppgifter.

Vad som orsakat branden är oklart, ingen ska ha kommit till skada.

Kartan anger ungefärlig position.

■ ■ TIPSA! Vet du mer? Har du film/bild? Kontakta vlt.se via e-post: [email protected], mms/sms: 72021 eller Tipsa-tjänsten.

Mer läsning

Annons