Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man anhållen misstänkt för mordbrand efter villabranden i Möklinta

Brandkåren larmades strax före kl 20 om att en villa nordöst om Möklinta står i brand.
Huset, en 1,5-plansvilla, är totalförstörd och eventuellt kan någon ha blivit kvar i huset. En man i 60-årsåldern har anhållits misstänkt för mordbrand.

Annons

Sala Allehandas reporter Niklas Norén rapporterar från brandplatsen:

Branden fick ett snabbt förlopp, och huset var övertänt när räddningstjänsten kom fram. Se rörliga bilder från släckningen:

Villan var helt övertänd när räddnigstjänsten kom till platsen.

Huset ligger i Skarpgärdet, strax söder om Vivastbo, och 12 räddningsfordon från Möklinta, Sala och Heby var på plats och släckte den fullt utvecklade branden.

– Vi har en patrull på plats, men vi vet inte än om det är någon människa kvar i huset eller om de som bor där är bortresta, säger Martina Saghamre, LKC-befäl på polisen i Västerås.

Strax före klockan 22 hade polisen fortfarande inget svar på frågan om någon fanns kvar inne i lågorna, men en person ska vara skriven på adressen.

Elden var vid samma tid under kontroll.

Polisen rubricerar händelsen som mordbrand, men det finns i nuläget ingen misstänkt. Platsen är avspärrad och den tekniska undersökningen kommer att göras så snart omständigheterna tillåter.

– Det kommer tidigast att bli under söndag morgon. Det har brunnit så pass rejält att det kommer ta tid innan det har svalnat, säger Magnus Wall på polisen.

Det är också oklart hur branden startade.

Uppdatering: Branden var släckt 02.36 och på morgonen är räddningstjänsten kvar för efterbevakning och eftersläckning.

Vid 8-tiden hade polisen fortfarande inte fått kontakt med personen som bor på adressen.

Uppdatering: En man i 60-årsåldern anhölls på söndagen skäligen misstänkt för mordbrand. I nuläget vill utredningsjouren i Västerås inte gå ut med mer information kring hur han greps eller vad misstankarna är baser

Texten uppdateras när vi vet mer.

■ ■ TIPSA! Vet du mer? Har du film/bild? Kontakta vlt.se via e-post: [email protected], mms/sms: 72021 (inled meddelandet med "SA" följt av mellanslag) eller Tipsa-tjänsten.

Mer läsning