Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Maskin började brinna i industribyggnad

På tisdagsmorgonen uppstod en brand i en maskin på IL Recycling i Västerås. Tack vare att maskinen stod i ett begränsat utrymme, samtidigt som personal var snabb att reagera – kunde branden släckas innan den spreds i lokalen.

Annons

Se reprisen från VLT:s livesändning här:

Vid cirka 8.30 på tisdagen började det brinna i en industribyggnad på Stenbygatan i Västerås. Det var en maskin på IL Recycling som blivit överhettad.

Räddningstjänsten ryckte ut med tre styrkor. En halvtimme efter att räddningstjänsten nått fram pågick fortfarande släckningsarbetet. Branden kunde släckas innan den hunnit sprida sig.

Enligt räddningstjänsten blev lokalerna rökfyllda och personalen fick utrymmas. Ingen kom till skada.

Om det uppstått några materiella skador är fortfarande oklart.

– Vi håller på att sanera nu så får vi se. Det ska komma en bil och suga upp brandvattnet, säger Johan Norling, anläggningschef vid IL Recycling i Västerås.

Han berättar att branden uppstått i en maskin som fördelar papper innan det ska balas.

– Den tog förmodligen värme. Pappret hade säkert legat så att det blivit friktion. Min personal var snabbt på plats och började släckningsarbetet samtidigt som vi ringde brandkåren, säger Johan Norling.

Fanns det risk för spridning?

– Det finns alltid en risk. Nu hade vi tur att det var i ett slutet utrymme. Snabba insatser gjorde också att det blev begränsat.

Mer läsning