Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre papperskorgar brann i Västerås

Räddningstjänsten i Västerås fick under en timmes tid på tisdagskvällen åka skytteltrafik mellan tre bränder i lika många papperskogar i västra delarna av stan.

Annons

Vid 19.36 gick larmet om brand i en soptunna vid kiosken på Lögarängsbadet. Vid 19.59 gick larmet om en brand utomhus vid Råbyleden – och vid 20.28 kom ett larm om att det också brann vid cykelbanan vid Råby IP strax intill.

I alla tre fallen rörde det sig om papperskorgar som brann. Det var mindre bränder som var lätta att släcka men det var ändå händelser som drog resurser och låste dem under en dryg timme på tisdagskvällen.

Rörde det sig om anlagda bränder?

– Brandorsaken överlåter vi till polisen att reda ut. Vi kan bara konstatera att det var ovanligt många bränder i papperskorgar på en och samma gång, säger Emli Berggren, inre befäl på räddningstjänsten.

En läsare av vlt.se hörde av sig strax före klockan 22 på tisdagskvällen och berättade att han själv släckt en fjärde brand i en papperskorg på Eriksborg, nära Eriksborgs förskola, under kvällen.

--------------------------------------

■ ■ TIPSA! Vet du mer? Har du film/bild? Kontakta vlt.se via telefon: 021-199 199, skicka mms/sms på 72021, använd Tipsa-tjänsten eller mejla!

Månadens bästa läsartips belönas med 3 000 kronor.

---------------------------------------

Nu har VLT:s app blivit ännu bättre! Snabbare, smidigare – och du kan skräddarsy ditt nyhetsflöde på ett helt nytt sätt. Glöm inte att ladda ned/uppdatera VLT:s nya app här.

---------------------------------------

► Läs fler blåljusnyheter här

För prenumeranter och Plus-kunder: Migrationsverket i Västerås får chef som anmälts för mobbning och trakasserier

---------------------------------------

Mer läsning

Annons