Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brandfilm från luften prisas

Daniel Sandberg skulle låna en släpkärra av en kompis på Hacksta, därför befann han sig där när det brann bland soporna.

Lämpligt nog hade han en ”drönare” med fastmonterad kamera med sig i bilen och kunde därför ta en flygfilm av sopbranden den 28 november.

Nu är det ju så att Daniel inte bara råkade ha en ”flygande kamera” med sig, han arbetar professionellt med att ta bilder och filma med multicoptrar, som han hellre kallar sina arbetsredskap än drönare.

– Jag har flera olika stor-lekar, men alltid en liten med i bilen, säger Daniel, som belönas med 1 000 kronor för att han levererade november månads bästa nyhetsfilm till VLT.

Han driver företaget Support Unit och hans kunder är bland annat stat och myndigheter. Men han utför även andra arbetsuppgifter.

– I somras arbetade jag i fem dygn som sektorledare under den stora branden, säger han.

När VLT ringde för att berätta för honom om priset svarade han först inte i mobilen.

– Då låg jag och sov. Jag hade varit i Gävle och hjälpt polisen att söka efter en försvunnen 18-åring. Där jobbade jag med en under- vattensrobot och var hemma klockan 4 i morse.

Vad ska du göra för prispengarna?

– Jag bjuder min sambo på en middag.