Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brandhjältar får stort tack i kväll

När det väl gällde strömmade hjälpen till. Privatpersoner, företag och organisationer kämpade tillsammans mot storbranden. I kväll uppmärksammas de vid en tackceremoni i Aros Congress Center.

Några bredde mackor, andra vattenbombade skog. Allas hjälp var välkommen.

– Vi behövde kraft från alla håll, och det fick vi, säger Lisa Kilestad på länsstyrelsen, som är projektledare för tackceremonin som över 700 personer kommer till.

Kvällen startar klockan 18 (insläpp från 17) och pågår till 20. Ytterligare 1 300 personer har anmält att de är berörda, men inte har möjlighet att komma.

– För oss är det viktigt att alla som deltagit i arbetet kring skogsbranden registrerar sina kontaktuppgifter så att vi kan skicka en liten gåva som uppskattning.

Länsstyrelsen och berörda kommuner och räddningstjänster står bakom inbjudan.

– Vi vill uppmärksamma engagemanget och den goda samverkan som fanns och framföra ett officiellt tack.

Det är omöjligt för länsstyrelsen att känna till alla som hjälpt till. Därför har man gått ut brett med information när man bjudit in till ceremonin. Besökarna bjuds på ”mingeltallrik” och i bildspel återges under kvällen personliga minnen av branden. Det hålls också tal och delas ut en gåva.

vlt.se sänder live klockan 18.00–18.30 och publicerar bildspel.