Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brandmän kritiserar ledningen

Debatten kring räddningstjänsten fortsätter. Flera brandmän har hört av sig till VLT efter gårdagens artikel där ordförande i Mälar-dalens brand- och räddningsförbund, MBR, Staffan Jansson (S) förklarar varför Västerås stad inte anser att räddningstjänsten ska åka på hjärtstopp.

Thomas Reichert är en av de brandmän som kontaktat tidningen eftersom han anser att den politiska ledningen sprider felaktigheter i media.

– Våra insatstider är sällan längre än 10–15 minuter. Det vore en skam om vår ordförande tror att ambulansen är 20 minuter före räddningstjänsten vid akututryckningar, säger Thomas Reichert.

Staffan Jansson å sin sida anser att han i går blev fel-citerad.

– Vid hjärtstopp tar det ungefär två minuter längre tid för räddningstjänsten att komma till platsen. Det beror på att vid akututryckningar går larmet först till ambulanspersonal, säger Staffan Jansson.