Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brandmännen har lämnat Cassandra Oil

 
Industribranden på Cassandra Oil
Visa alla artiklar

Vid 16-tiden på tisdagen var eftersläckningsarbetet avslutat.

Industribranden som startade på Cassandra Oil på Sjöhagsvägen i Västerås i söndags är släckt.

– Arbetet avslutades klockan 16 i dag, säger Johan Gustavsson, inre befäl vid Räddsam Mälardalen.

Arbetet har tagit stora resurser och personal från bland annat Eskilstuna, Västerås, Köping, Sala och Enköping.

Även Sjöräddningssällskapets frivilliga sjöräddare hjälpte till och la ut länsar i hamnen. Detta för att förhindra att släckvatten skulle nå Mälaren. Vidare hjälpte Sjöräddningssällskapet till på ett annat sätt:

En av räddningstjänstens stora fläktar som används för att vädra ut brandrök gick sönder och Sjöräddningssällskapet tillfrågades om fläkten som används för framdrivning av Sjöräddningssällskapets svävare i Västerås – Rescue Virgina Wijk – kunde användas. Svävaren används normalt bara under vintersäsongen, så den fanns tillgänglig, ställdes upp på ett släp och kunde hjälpa till att vädra ut röken. Se bild nedan.

Fotnot: I en tidigare version av denna artikel angavs felaktigt att det var Kustbevakningen som bistod med länsar. Det är fel; hjälpen kom från Sjöräddningssällskapets frivilliga sjöräddare. VLT beklagar felet.

Läs mer om industribranden i Västerås här