Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brasiliansk duo till VSK

VSK Fotboll hämtar två spelare från Brasilien. Rodrigo Dantas och Jeferson ansluter från Botafogos organisation.

VSK har fyra kontrakterade forwards – och har förstärkt mittfältet med Patrik St. Cyr och Christopher Nilsson under silly season.

Men klubben är uppenbarligen inte nöjd utan väljer nu att förstärka offensiven ytterligare.

Rodrigo ”Rodriguinho” Dantas är offensiv mittfältare och Jeferson forward. Båda spelarna är 21 år och väntas anlända till Västerås i helgen.

Rodriguinho var senast utlånad till Duque de Caxias i Serie B. Mittfältaren är dock registrerad för 18 matcher i Botafogo och hans meriter bör sannolikt innebära att han blir en spelare att räkna med i superettan. På Youtubeklipp visar mitt¬fältaren att han har ett hårt skott som han gärna avlossar från distans.

Anfallaren Jefersons meriter är oklara. Han får konkurrera med Mattias Mete, Jonas Hellgren, Temesgen Berhane och Daniel Andersson om forwardsplatsen i VSK:s 4-5-1-uppställning.

VSK skriver på sin hemsida att värvningen har kanaliserats via Kentaro Group, vilket är samma företag som förre ordföranden Anders Carlsson arbetar åt.

- Det är en bra affärsuppgörelse både för oss och Botafogo. Vi får låna två meriterade spelare till en rimlig kostnad. Och för brassarna är det positivt att få visa upp sig i Europa, säger ordföranden Peter Brandt till klubbens hemsida.

Spelarnas låneavtal sträcker sig till den 30 juni.

KEVIN JOHANSSON