Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Britt-Inger Fröberg (S): Det går inte att lösa på annat sätt

Vi socialdemokrater tycker att tätortsnära grönområden är viktiga. Vi ska behandla naturen varsamt och inte göra ingrepp i onödan.

I det aktuella ärendet har vi inte funnit någon annan lösning än att använda delar av grönområdet till en utbyggnad av det befintliga gruppboendet. De ytor som blir kvar får ett starkt skydd i detaljplanen.

Vi förtroendevalda i kommunen har ett uppdrag som omfattar många områden och handlar ofta om att göra avvägningar mellan olika intressen på ett så klokt sätt som möjligt. De som inte får sina intressen tillgodosedda blir naturligtvis inte helt nöjda med beslutet. Däremot ska förstås alla få göra sin åsikt hörd och kunna föra dialog med oss förtroendevalda innan beslut fattas.

Den aktuella detaljplanen är resultatet på avvägningar som vi har gjort. Det allmänna angelägna intresset att kunna utöka gruppboendet för funktionshindrade ställs mot det allmänna angelägna intresset att bevara hela grönområdet.

Samtliga representerade partier har varit eniga om beslutet i såväl bygg- och miljönämnden som kommunstyrelsen och kommunfullmäktige.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel