Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bröderna hälsar på i huset efter 25 år

 
Nostalgi - 70-talet
Visa alla artiklar

Köksbordet står på samma ställe, resten är förnyat i omgångar sedan bröderna Fredrik och Henrik Holmberg fikade på Dragverksgatan 144 förra gången. För 25 år sedan.

Annons

Då var alla hus tvungna att vara kakaobruna. Nu är det fritt fram att välja själv. Bröderna Fredrik och Henrik Holmberg damp ner i sin barndoms hus på Dragverksgatan. Huset är lika omtyckt nu som då.

- Det är snyggare nu när det är grått, säger Fredrik Holmberg.

- Bättre än när det var rosa, fyller Henrik Holmberg i.

Och så fortsätter det. Två brorsor som var vana att leka med varandra har fortfarande bra kontakt. Har kul med varandra. Vi andra som fick höra på hade också jätteroligt, jag lovar.

Det var Fredrik som reagerade på en bild på vlt.se/nostalgi, en bild från ett platt nybyggarland. Bäckby var barndomens trygga värld, navet Dragverksgatan. Nuvarande ägaren till huset kommenterade på samma bild, och på den vägen är det.

Kommenterandet slutade med en fika för bröderna hemma hos familjen Gunnarsson.

Vem har inte velat göra samma sak, plinga på i ett hus där man bott och spana in vad som hänt?

På Dragverk 144 har det hänt massor. Efter en rejäl genomgång av huset hittar bröderna i alla fall lite "originalbarndom" i tvättstugan.

- Badrummet då, hur ser det ut där nu? frågar Henrik och Håkan Gunnarsson öppnar lydigt dörren.

Nu står ett badkar med lejontassar där. I bröderna Holmbergs barndom var det pastellfärgat porslin som gällde. Och det lilla fönstret i badrummet använde de för att kunna - hoppa ner i badkaret.

- Ljumma sommarkvällar rymde vi. Föräldrarna hade sovrummet åt andra hållet, vi klättrade ut och cyklade iväg till Bäckby centrum. Det var ingen fara för barn att göra det då, det var så lugnt här, berättar Fredrik.

- Det är fortfarande ett jättebra område för barn, säger Tania Gunnarsson som själv bott i 18 år på Bäckby innan paret köpte Dragverksgatan 144 år 2010.

- Vi har en dotter som är fem, det här är perfekt för henne och oss. Tyst, lugnt och underbara grannar.

Du kanske också har ett Bäckby-minne att bjuda på? Skriv det i en kommentar här till artikeln!