Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bröllopsyra på Power Meet

Tre bröllop på tolv minuter. Långsamt, nästan graciöst, glider bilarna genom folkmassorna på cykelvägen vid Elbakajen.

Det är dags för årets drop-in bröllop. 46 bröllop och fem dop står på kvällens schema och först ut är Annika Fröjd och Tord Holgersson, från Örebro, som vigs av prästen Sten Veedmar.

– Vi tyckte det passade bra, vi förlovade oss här på Power Meet 1995, nu blir bröllopsdagen samma datum, berättar Annika Fröjd innan vigseln.

Paret har känt varandra sedan 1972 men det var först 1994 som de blev tillsammans.

Alla vill få en glimt av paren, oavsett om de är bekanta eller ej. Sten Veedmar gör sitt jobb med stor inlevelse och ”församlingen” jublar när han signerar vigselbeviset på Tords rygg. Efter vigseln är Annika lite skakig men mycket lycklig.

– Vi funderade lite men bestämde oss för att ta det som positivt att så många okända säger grattis, säger hon och skrattar.

Någon bröllopsresa i traditionell mening blir det inte för de nyvigda.

– Ingen utlandsresa men det blir fler bilträffar, vi lever för det här under sommaren, säger Annika och Tord instämmer.

Kön med giftassugna växer sig längre allt efter som. Ambitionen är fyra minuter per bröllop men folkmassan sluter sig kring par efter par och gör sitt till att sakta ner proceduren. Det är Sten Veedmars tredje år som drive-in präst och med sig har han sin -54 Lincoln som står parkerad bakom ”hans” tält. Bilen köpte han och importerade från Arizona eftersom att den modellen inte fanns i Sverige. I och med köpet gick en barndoms dröm i uppfyllelse.

– Jag brukade se ASEA-cheferna i sina bilar och de åkte Lincoln, med privatchaufför, och jag tänkte att en sån bil ska jag ha, berättar han. Någon egen chaufför vill han dock inte ha, det är roligare att köra själv.

I dag viger han Power meet entusiaster på löpande band med aldrig sinande entusiasm.

– Trots att jag hållt på med det här jobbet i över 30 år är det här det roligaste jag gjort, säger han.