Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bröt upp dörr och tog sig in i hem – polisanmälde själv stöld av väska

Två personer bröt sig in i en bostad i Hallstahammar i juli 2016. När polisen kom till platsen menade kvinnan att hon bara letade efter sin väska.

En granne ska ha filmat när en man och en kvinna bröt upp dörren till en bostad i Hallstahammar den 14 juli 2016. Nu åtalas de båda för grovt hemfridsbrott.

Läs även: Vansinnesfärd föregick våldsam krock

När polisen kom till platsen mötte de båda två i hallen till bostaden. Till polisen säger de då att de fått lov av bostadsägaren att ta sig in. Kvinnan anser enligt polisen att det är hon som är offret eftersom att någon har hennes väska och hon nu bara ska hämta tillbaka den.

Båda grips av polis på plats eftter att patrullen konstaterat att de båda är drogpåverkade. Mannen har också knark på sig enligt polisen, 21,89 gram amfetamin.

Läs även: Vårdare stal smycken från död kvinnas kropp och ringar från dementa

Kvinnan åtalas nu för grovt hemfridsbrott och ringa narkotikabrott. Hon erkänner båda två. Mannen åtalas för grovt hemfridsbrott, ringa narkotikabrott och narkotikabrott. Han varken erkänner eller förnekar någon av anklagelserna.

Kvinnan gör i efterhand en polisanmälan om att väskan är försvunnen.

■ ■ För mer nyheter om Västerås, klicka hä r

■ ■ För mer Blåljus-nyheter, klicka här