Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brott och olyckor 10/10

Det är dumt att köra bil utan körkort. Särskilt om man bestämmer sig för att göra det just där polisen har kontroll.

Högskolan. Strax före midnatt mot måndagen beslutade sig en 27-årig körkortslös man att för skojs skulle köra bil lite i höjd med Mälardalens högskola. Där stod polisen – och stoppade honom för rutinmässig körkortskontroll. Han misstänks nu för olovlig körning.

Centrum. Strax före klockan åtta på söndagsmorgonen gick ett inbrottslarm på Stadshuset. Väktare och senare polis kunde konstatera att en ruta i bottenvåningen krossats, någon hade därefter tagit sig in och uppenbart stulit en dator eftersom det fanns lösa anslutningssladdar kvar. Tjuven fanns inte kvar när väktare kom till platsen.

Skallberget. En motorcykel – Honda Silver Wing – parkerad på Emausgatan stals under natten till söndagen.

Södra Vetterstorp. En boende på Narvavägen drabbades av skadegörelse vid cirka 14.45 på söndagen då en grupp om tre personer gick förbi och någon av dem slängde ett föremål som krossade en ruta på den inglasade balkongen. Polisen har signalement på de tre.

Norra Haga. I söndags vid 14-tiden utsattes en parkerad bil på Skjutbanegatan för skadegörelse. Någon krossade en ruta på bilen, inget tycks dock enligt preliminära bedömningar vara stulet från bilen.

Gideonsberg. Under helgen har någon skurit sönder däcken på en personbil, som stått på Blomstergatan. Motivet till vandaliseringen är inte känt.

Hammarby. Natten till söndagen råkade en parkerad bil på Hammarbacksvägen ut för inbrott. Någon har krossat en ruta under natten fram till de tidiga morgontimmarna, men inget tycks vara stulet.

Råby. Vid 17.30 på söndagen såg ett vittne hur några barn som ännu inte tycktes vara i tonåren krossade en ruta på Fredriksbergsskolan och sprang upp i den näraliggande Råbyskogen.

Hammarby. Någon gång under de senaste två veckorna har ett källarförråd på Sigfrid Edströms gata råkat ut för inbrott. Ett hänglås har klippts upp och kläder stulits.

Erikslund. Under den senaste tiden – oklart exakt när – har ett flertal verktyg och annan utrustning stulits från en byggarbetsplats på Domkraftsgatan.