Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brott och olyckor 10-11/12

VÄSTERÅS. Under fredagskvällen och natten till lördag slog julbordsfylleriet till i länet, uppger polisen. 24 personer omhändertogs för fylleri, de flesta av dem

i Västerås.

ENHAGEN. En familj på Enhagen hade varit borta under lördagskvällen och upptäckte när de kom hem att en dator saknades i bostaden. Det fanns inga tecken på att någon brutit sig in men efter ett tag konstaterades att fönstret i balkongdörren brutits loss och sedan satts dit igen. Det är ännu oklart om något annat stulits vid inbrottet.

NORDANBY.

En personbil och en lastbil kolliderade på Kraftlinjegatan i höjd med McDonalds och Coop strax före klockan 13 i går. Föraren i personbilen fördes till sjukhus med ambulans. Enligt polisen uppges skadorna vara lindriga. Lastbilsföraren klarade sig utan blessyrer. I samband med olyckan sprang lastbilen läck och stora mängder diesel rann ut på vägbanan.

VÄSTERÅS. En 48-årig man greps vid Rocklundaområdet och en 57-årig man på Hammarby natten till i går misstänkta för grov kvinnofridskränkning av sina respektive fruar. Båda männen fick nyktra till hos polisen efter att de gripits. Enligt polisen ska ingen av kvinnorna fått några allvarliga fysiska skador.

CENTRUM. En okänd man kastade slängkyssar och ska sedan oprovocerat ha slagit till en 23-årig man på en krog på Stora gatan natten till lördag. Polisen har inte gripit någon misstänkt gärningsman.

VÄSTERÅS. En Västeråskvinna i 60-årsåldern har polisanmält att hon fått räkningar på 734 kronor för köp på internet. Kvinnan har aldrig gjort de påstådda köpen och vet heller inte hur någon kommit över hennes kontouppgifter.

CENTRUM. En 24-årig man utsattes för misshandel på en bar i centrum sent på lördagskvällen. Mannen ska ha fått ett slag över ögonbrynet och fick lov att uppsöka läkare för sina skador. Polisen har namnet på den misstänkte gärningsmannen.

TUNBY. En 24-årig kvinna greps på en stulen moped på Tunbyvägen vid elvatiden på söndagsförmiddagen. Kvinnan är bland annat misstänkt för ett källarinbrott på samma gata.

VÄSTERÅS. En kvinna som åkt taxi mellan Västerås och Arboga vid fyratiden natten till söndag försvann utan att betala för sig. Först fungerade inte kvinnans kort och när hon gick för att hämta ett annat kom hon aldrig tillbaka igen. Taxiresan kostade 1000 kronor och kvinnan är nu misstänkt för bedrägligt beteende.

BÄCKBY. Två unga män, födda 1988 och 1994, greps av polis strax före klockan två natten till söndag efter att ha brutit sig in i en verktygscontainer på Dragverksgatan. Männen tog sig in i containern med hjälp av en vinkelslip. De försvann sedan från platsen i en skåpbil men hanns upp av polisen. De unga männen anhölls senare.

CENTRUM. Flera polispatruller larmades vid tretiden natten till söndag till ett större bråk utanför en krog i centrum där en man ska ha blivit nedslagen. Mannen som enligt vittnen blivit nedslagen hade dock lämnat platsen och ingen av de inblandade ville medverka i en polisanmälan.

HAGA. Räddningstjänsten skickades ut till Markörgatan sent på lördagskvällen efter larm om en brand i en moped. Mopeden stod intill en fastighet, men räddningstjänsten lyckades släcka lågorna innan de hann sprida sig. Polisen misstänker att branden var anlagd. Ingen människa kom till skada i samband med händelsen.

MÄLAREN. En 21-årig man ramlade i vattnet vid Mälargatan strax efter midnatt natten till söndag. När räddningstjänsten kom till platsen hade mannen redan fått hjälp av förbipasserande att ta sig upp. Mannen var skärrad men till synes oskadd och fick åka ambulans till akuten för tillsyn.

VALLBY. En lägenhet vandaliserades av inbrottstjuvar på lördagskvällen. När en bekant till lägenhetsinnehavaren skulle titta till lägenheten upptäcktes att någon tagit sig in via balkongen och vänt upp och ned på hela lägenheten. Ägaren befinner sig på annan ort det är därför oklart om något har stulits.

PETTERSBERG. En brinnande bil upptäcktes vid halv fyratiden natten till lördag på Pettersberg. Brandkåren kunde snabbt släcka branden men bilen totalförstördes. Det är ännu oklart hur branden startade men polisen har upprättat en anmälan om skadegörelse genom brand.

HEMDAL. En 43-årig man greps och anhölls natten till lördag misstänkt för stöld på Centrallasarettet. Enligt polisen ska mannen ha stulit tabletter på sjukhuset.

CENTRUM. En 54-årig man skadades i huvudet då han blev påkörd av en buss på Stora gatan vid elvatiden på fredagskvällen. Enligt polisen blödde mannen kraftigt från huvudet, men var vid medvetande, och ambulans skickades till platsen. I nuläget finns ingen misstanke om brott utan det ska ha enligt polisen varit mannen som klev ut framför bussen på ett sådant sätt att chauffören inte hade en chans att bromsa eller väja.

TUNBYTORP. Under söndagen gick en 24-årig man in på Ö i Västerås. Han plockade på sig varor men tänkte inte betala för dessa. En väktare ertappade mannen med tilltaget och han misstänks nu för snatteri.

CENTRUM. Två tonårsflickor, 16 och 18 år gamla, är misstänkta för missbruk av urkund efter att ha försökt ta sig in på en krog med hjälp av falska id-handlingar sent på fredagskvällen.