Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brott och olyckor 14/6

Kombinationen av trasigt lås och dålig förklaring ledde till misstankar om cykelstöld.

Västerås Central. Vid 01.30-tiden natten till tisdagen upptäckte väktare fyra ynglingar som betedde sig misstänkt vid centralstationens cykelställ. En av ynglingarna, 16 år gammal, hade slagit sönder låset på en damcykel och börjat leda iväg den. Han förklarade att det var hans mammas cykel som han råkat upptäcka, men misstänks för cykelstöld eftersom mamman inte gick att nå för att kontrollera berättelsen.

Fredriksberg. Råbybadet har natten till tisdagen drabbats av vandaler. En eller flera personer har brutit sig in i pumphuset, strött klortunnor, soptunnor och annat i bassängen och förorenat ordentligt både i och utanför bassängen.

Tunby stadsgärde. En parkerad bil stals natten till tisdagen från Hallonvägen. Ägaren parkerade bilen och låste den på måndagskvällen, på tisdagsmorgonen var den borta.

Östermalm. Företaget Intressanta Hus på Kopparbergsvägen råkade ut för inbrott natten till tisdagen. Någon har krossat en ruta med flera stora gatstenar, tagit sig in och stulit flera bärbara datorer.

Bäckby. I söndags stals diverse verktyg ur hytten på en parkerad grävmaskin på Puddelugnsgatan. Även 150 liter diesel försvann.

Munkängen. Natten måndag-tisdag har någon krossat framrutan på en parkerad bil vid Kungsängsgatan.

Viksäng. En parkerad bil på Kaserngatan fick en ruta krossad natten till tisdagen. Bland det stulna finns solglasögon som förvarades i bilen.

Långängskrogen. Under de senaste nätterna har någon stulit flera hundra liter diesel ur ett arbetsfordon vid Långängskrogen.

Viksäng. En container vid Regementsgatan har drabbats av inbrott. Containern har brutits upp, ägarna ska kontrollera om något stulits ur den.

Norra Skiljebo. En parkerad bil på Hubbogatan har fått framrutan krossad under natten till tisdagen.

Norra Haga. På Rekylgatan har någon under den senaste tiden försökt stjäla drivmedel ur en bil genom att bryta upp tanklocket.

Pettersberg. Fyra flyttbara vägbulor har stulits från Pettersbergs centrum natten till tisdagen.